На Волині трохи поменшало хворих на кір

04 Березня 2019, 17:01
На Волині трохи поменшало хворих на кір 1094
На Волині трохи поменшало хворих на кір

В нинішньому році на Волині вперше фіксують стабілізацію епідемічної ситуації із захворюваністю на кір.

Про це інформує ДУ “Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України”.

За даними закладів охорони здоров’я, на Волині з початку року зареєстровано 1214 випадків кору. Захворюваність поширена на території усієї області.

Вперше в нинішньому році відбувається стабілізація епідемічної ситуації з кору із тенденцією до зниження захворюваності.

За останній тиждень зареєстровано 110 випадків хвороби проти 119 попереднього тижня. Відтак, щоденно фіксується від 8 до 20 захворілих. Продовжують виникати спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти та у побуті. Проте, вони не набувають великого поширення.

За останній тиждень захворюваність серед дітей та дорослих розподілилась порівну. Серед дорослих захворілих 51% — це працююче населення. За останній тиждень захворювання зареєстровано серед медиків, працівників освіти (по 4 особи), працівників сфери обслуговування (3 особи).

За попередній тиждень найбільше хворих зафіксовано в м. Луцьку (26 осіб), Луцькому районі (17 осіб), Горохівському (13 осіб), Ковельському, Ківерцівському районах (по 8 осіб), в інших районах – від 7 до 1. У Турійському, Маневицькому, Любешівському районах захворюваність не реєструвалась.

На контролі знаходиться виконання протиепідемічних заходів у 15 активних спалахах кору: в Іваничівському та Луцькому районах (по 4 спалахи), у м. Луцьку (2 спалахи), Камінь – Каширському, Ківерцівському, Горохівському, Ратнівському районах та місто Володимир – Волинський (по 1 спалаху). 9 спалахів зафіксовано в навчально-виховних закладах, 5 – в побуті, 1 – на підприємстві.

Зазначають, що область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США. Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом, можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.

Нагадаємо, станом на кінець січня в Іваничівському районі зареєстровано 16 хворих на кір, з яких 10 осіб дорослі, 6 – діти.

Читайте також: На Іваничівщині зафіксували 16 випадків захворювання на кір

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024