5 березня: не час розпочинати щось нове, час завершувати почате

05 Березня 2019, 08:47
З добрим ранечком! 1318
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні вівторок 5 березня.

З іменинами вітайте Тихона, Сергія, Ярослава, Гната.

Цього дня Церква згадує преподобного Агафона Печерського, в Дальніх печерах. Він жив на межі ХІІІ-ХІV століть і був знаним цілителем. На Агафона готували насіння моркви, яку зазвичай сіяли однією з найперших, тільки-но сніг зійде. Морква, на відміну від багатьох інших овочів, зовсім не боїться холодів. Її сіяли на місяці, що спадав (нині він теж спадає) і вдосвіта. Бажано, аби на небі були купчасті хмари. До речі, існують припущення, що років через 100 на Землі не буде шарувато-купчастих хмар — вони зникнуть через надмірну концентрацію вуглекислого газу в атмосфері. Якщо це й дійсно станеться, як про те попереджають учені, то на людство чекатиме справжня кліматична катастрофа. Щоправда, подібний період був вже в історії Землі — 55 мільйонів років тому в арктичних водах плавали велетенські крокодили...

Прикмети на сьогодні такі: «Чайка з’явилася – незабаром крига рушить», «Сніг тане раптово і вода збігає швидко – буде мокре літо». 

Починається період ретроградності Меркурія в рамках петлі в Рибах. Петля триватиме до 14 квітня, але найбільш критичний її період триватиме приблизно до 15 березня. Туман невизначеності згуститься до максимальних позначок. Все піддаватиметься сумнівам, а вони, в свою чергу, породжуватимуть інші сумніви. Можливості вислизатимуть в останню мить, наче наче в’юни крізь пальці. Не час розпочинати щось нове, грандіозне, амбітне. Час завершувати почате. Шукайте джерело внутрішньої мудрості, звертайтеся до вічного. Між іншим, Місяць теж сьогодні входить у знак Риб. Найближчі три дні будуть багатими на “чудасії”.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1889 році: -23,4, а найтеплішим у 1998 –  +14,8.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024