Які інвестпроекти з Володимирщини відібрали для реалізації за державні кошти

07 Березня 2019, 13:34
Які інвестпроекти з Волині відібрали для реалізації за державні кошти 1244
Які інвестпроекти з Волині відібрали для реалізації за державні кошти

На Волині затвердили попередній відбір інвестпроектів, які фінансуватимуться у 2019 році за кошти ДФРР.

Для Волині у 2019 році з Державного фонду регіонального розвитку передбачено 235,6 мільйонів гривень, з яких загальний фонд складає 204,8 мільйона гривень, спеціальний – 30,7 мільйона гривень. На сьогодні вже завершили незалежне оцінювання усіх інвестиційний проектів, які пропонувались до фінансування, тож у стінах ОДА за участі голови облдержадміністрації Олександра Савченка відбулося засідання регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів, що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, під час засідання члени комісії розглянули результати оцінювання проектів та погодили попередній перелік об’єктів, що можуть фінансуватися у 2019 році за кошти ДФРР, аби подати його Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Нагадаємо, усі програми (проекти), які можуть фінансуватися за кошти ДФРР, проходять конкурсний відбір на сайті Мінрегіону. Для цього, кожен член регіональної комісії заходив на сайт та голосував за той чи інший об’єкт, роблячи свій вибір.

Слід зауважити, що цьогоріч у Мінрегіоні в пріоритеті ті проекти, які є перехідними і ті, що вдасться завершити у 2019 році. Тому минулого засідання комісія вже затвердила 17 об’єктів на суму 197,7 мільйона гривень. На комісії ж між переможцями розподіляли ще 37,8 мільйона гривень.

Усього до уваги було представлено 123 проекти за сімома напрямками.

За напрямком «Економіка сталого розвитку» було 6 інвестпроектів. До узагальненого переліку потрапив лише один із найвищим балом - «Реконструкція нежитлового приміщення по вул. Незалежності, 27б в с. Павлівка Іваничівського району Волинської області під ЦНАП та адміністративний центр».

У напрямку «Енергозбереження державних і комунальних навчальних та медичних закладів» - 14 інвестпроектів для голосування. Тут найвищу оцінку (79,6875 балів) отримано інвестпроектом «Капітальний ремонт з термореновацією будівель корпусів лікувально-профілактичного закладу «Волинський обласний онкологічний диспансер» на вулиці Тімірязєва, 1 в м. Луцьку», який також потрапив за рішенням комісії до узагальненого переліку.

У резерв за цим напрямком включили: інвестпроекти «Реконструкція даху навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-ліцей» в с. Зимнівської об’єднаної територіальної громади Волинської області» та «Капітальний ремонт головного корпусу обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання по вулиці Львівській, 50 в м. Луцьку (термореновація будівлі)».

Таким чином, комісія, включивши також до протокольного рішення перехідні об’єкти, сформувала узагальнений перелік, що буде надісланий Мінрегіону. Так, до списку потрапило, 11 нових, 10 резервних та 17 перехідних проектів. Слід зауважити, що остаточне рішення, які ж саме фінансуватимуть за кошти ДФРР, - прийматиме Мінрегіон.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024