На Володимирщині хочуть повернути селу радянську назву

08 Березня 2019, 16:34
На Волині хочуть повернути селу радянську назву 1818
На Волині хочуть повернути селу радянську назву

У селі Сусваль Оваднівської ОТГ знову заговорили про перейменування населеного пункту. 

Жителі села, яке назвали в честь загиблого місцевого жителя Петра Сусваля, вимагають у місцевої влади повернути назву Жовтневе та пов’язують її із назвою місяця – жовтня, - пише БУГ.

Питання підняли під час звіту голови громади та заступника з фінансових питань. Однак ще на початку зборів із словом виступив батько загиблого Остап Сусваль.

Чоловік кілька разів наголосив, що хоче перейменування, адже не дозволить паплюжити його прізвище та нагадав інцидент, коли після перейменування села вчепили вивіску «Сусваль», яку в перші дні знищили.

На зборах був присутнім голова Володимир-Волинської райради Роман Гук, адже в жовні 2017 року депутатський корпус райради прийняв рішення залишити нову назву.

«У нас в країні йде війна, і село назване в честь Героя, який загинув захищаючи нас, вважаю зараз недоцільно його перейменовувати. Рекомендую завершити перейменування і прийняти нову назву», – сказав голова райради.

Жителі села не дослухались до слів представника районної влади і вимагали повернути назву «Жовтневе», наголошуючи, що не вважають її комуністичною. Один з присутніх чоловіків вимагав, щоб від місцевої влади надіслали лист зі витребували пояснити слово «Жовтневе» і чому його пов’язують із комуністичним режимом.

Як аргумент селяни наводили те, що в країні багато назв вулиць ще не пройшли декомунізації. Після години суперечок, не дійшовши порозуміння, місцеві жителі покинули збори, з вимогою, щоб місцева влада взяла на себе обов’язок повернути назву села.

Читайте також: У Сусвалі втретє провели збори, щоб перейти у ПЦУ





 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024