Кого можуть позбавити субсидії

10 Березня 2019, 11:00
Кого позбавлять субсидій 1539
Кого позбавлять субсидій

Українцям будуть відмовляти в призначенні субсидій у разі наявності заборгованості з комуналки.

Перевірки отримувачів почнуться в кінці опалювального сезону, – повідомляє Today.

При зверненні громадян щодо оформлення субсидій на наступний рік, або при визначенні права на отримання субсидій в автоматичному режимі, органи соцзахисту населення будуть отримувати інформацію від постачальників послуг про наявність простроченої заборгованості й вирішувати, кого позбавити субсидії.

Приводом для позбавлення субсидії стане наявність заборгованості за опалювальний період у розмірі більше 340 гривень і терміном більше одного місяця.

Спеціальна перевірка припинить виплати державної допомоги тим одержувачам, які насправді справляються без субсидій і, по суті, просто привласнюють собі ці кошти.

Експерт із питань ЖКГ Андрій Нікончук розповів, що громадян зі статусом безробітних, які при цьому або працюють неофіційно, чи є «заробітчанами», повністю позбавлять субсидій. За його словами, від ідеї ходити по квартирах з перевіркою раніше в Мінсоцполітики відмовилися, оскільки такий моніторинг здатний фактично сприяти зростанню корупції в соціальній сфері.

Міністерство соціальної політики планує зменшити розмір субсидій на оплату житлово-комунальних послуг за рахунок змін у порядок розрахунку.

Нині домогосподарствам із субсидіями платять у середньому менше 10% свого сукупного доходу, що є дуже низьким показником порівняно з країнами Європи. У зв’язку з підвищенням мінімальних зарплат по країні, субсидії планується переглянути до кінця нинішнього року.

Нагадаємо, що з будь-яких питань, пов’язаних з призначенням субсидії, слід звертатися до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення, а також телефонувати на гарячу лінію уряду за номером: 15-45.

Читайте такожТри етапи монетизації субсидій: що за чим і хто у першій черзі

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024