Володимирчан штрафуватимуть за стихійні сміттєзвалища

11 Березня 2019, 17:27
Володимирчан штрафуватимуть за стихійні сміттєзвалища 2014 Джерело: Фото з архіву
Володимирчан штрафуватимуть за стихійні сміттєзвалища

Відділення муніципальної варти ради просить мешканців міста Володимира-Волинського не створювати стихійні сміттєзвалищ на вулицях міста. В протилежному випадку - доведеться сплатити чималий штраф.

Про це інформує офіційний сайт міста.

Частина мешканців скидає на купи обрізане гілля з дерев, побутові відходи на узбіччя доріг, на прибудинкових територіях та інших територіях загального користування, не розуміючи, що тим самим засмічують своє  місто. Це є грубим порушенням Правил благоустрою території міста Володимира-Волинського, затверджених рішенням Володимир-Волинської міської ради.

Створення стихійних сміттєзвалищ, складування обрізаного гілля з дерев, листя, відходів будівельних матеріалів та іншого сміття на територіях загального користування, зокрема на узбіччях доріг, прибудинкових територіях, біля власних домогосподарств, підприємств, установ, організацій, суворо заборонено!

Для вирішення проблеми утворення стихійних звалищ та утилізації відділення муніципальної варти пропонує мешканцям домогосподарств:

самовивіз побутових відходів на міське звалище;
створення компостної ями на території власного домогосподарства (для листя та інших побутових відходів);
укладення угоди з КП «Полігон» на додаткове вивезення та захоронення побутових відходів.

Відповідно до п.10.1. абз.4 Правил благоустрою території міста Володимира-Волинського  забороняється:

– вивозити і звалювати в не відведених місцях для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг.

Шановні мешканці міста! Переконливо просимо Вас не створювати стихійних сміттєзвалищ, не виносити обрізане гілля з дерев, відходи будівельних матеріалів та інше сміття на територію загального користування та не здійснювати його спалювання

За порушення Правил благоустрою території міста Володимира-Волинського, затверджених рішенням Володимир-Волинської міської ради від 15.12. 2016 року №12/3 передбачена адміністративна відповідальність за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає накладення штрафу на порушника в розмірі 340 – 1700 грн.

Читайте також: Володимир гідно виглядає в рейтингу найпрозоріших міст України

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024