Все скинули на місцеві бюджети: мер Володимира про відшкодування пільг

12 Березня 2019, 18:08
Все скинули на місцеві бюджети: мер Володимира про відшкодування пільг 1791 Джерело: Фото ілюстративне
Все скинули на місцеві бюджети: мер Володимира про відшкодування пільг

Очільник Володимира-Волинського Петро Саганюк обурений, що на місцевий бюджет переклали відшкодування пільг для проїзду містян у громадському транспорті.

Про це міський голова висловився під час щотижневої оперативної наради та брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

«Буквально вчора ми отримали лист про те, що за рахунок коштів міського бюджету кожному пільговику щомісяця треба відшкодувати 82,5 грн. на проїзд. А їх у нас 9 тисяч. Це означає, що в міському бюджеті треба передбачити понад 9 мільйонів гривень, а ці кошти  – це асфальтування вулиць, оснащення нашої лікарні, ремонт закладів освіти і культури тощо. В цьому полягає вся складність, адже пільги встановлює не міська влада, а чинне українське законодавство», - зазначив Петро Саганюк.

Під час зустрічі із медійниками йшлося також і про монетизацію субсидій, яка запрацювала з березня цього року.

Начальник управління соціального захисту населення Олександр Смикалюк на оперативній нараді повідомив, що у березні монетизовані субсидії отримають 4200 володимирчан. Тобто  кошти, які раніше надходили надавачам житлово-комунальних послуг, тепер перераховують містянам на особисті рахунки, причому заборгованість громадян з оплати ЖКП тягне за собою відмову у призначенні субсидії.

«Я думаю, що, якщо громадяни будуть дотримуватися всіх умов, то буде все добре. Бо субсидії монетизують задля того, щоб зацікавити населення зекономити використання енергоресурсів, а не для того, щоб використати отримані кошти на інші потреби», - висловив свою думку стосовно монетизації субсидій мер Володимира.

Читайте також: Відомо, які дороги цьогоріч відремонтують на Володимирщині

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024