Релігійний конфлікт у Сусвалі - шарпанина, немісцеві паломники та ключі від храму

17 Березня 2019, 13:26
Релігійний конфлікт у Сусвалі 4785
Релігійний конфлікт у Сусвалі

У селі Сусваль Володимир-Волинського району ніяк не вирішиться конфлікт, який виник між прихильниками Православної церкви України та прихожанами московського патріархату.

17 березня під церквою знову зібралися прихильники ПЦУ. В цей час у храмі відбувалася недільна служба, яку проводив отець Богдан Гнатюк (УПЦ МП), - інформує БУГ.

До храму також зранку з’їхалося багато людей на автомобілях. Мешканці села Сусваль розповідають, що ці люди немісцеві. Журналістам вони підтвердили, що приїхали підтримати священиків та прихожан УПЦ

Слід зазначити, що днем раніше у селі Сусваль під церквою сталася штовханина. Двічі викликали швидку. Прихильники ПЦУ зібралися під церквою на збори та вимагали від отця Богдана Гнатюка, який не захотів з ними переходити до ПЦУ, ключі від храму. Ключів їм не дали.

Люди не захотіли пускати на територію церкви невідомих, котрі приїхали на підтримку УПЦ.

Нагадаємо, кіліька днів тому у селі Сусваль, у церкві Різдва Пресвятої Богородиці відбулися збори щодо переходу до ПЦУ.

Як розповідають учасники зборів, підписи прихожан збирали у самому храмі. Але не за перехід до ПЦУ, а за те, щоб залишитися в УПЦ. Під таким рішенням підписалося 40 людей, 9 людей проголосували «проти».

Читайте також: У Сусвалі відбулися збори щодо переходу до ПЦУ, селяни про це нічого не знали

4 березня релігійна громаду села Сусваль прийняли в клір Володимир-Волинської єпархії ПЦУ.  На сайті Володимир-Волинської єпархії УПЦ дії прихильників ПЦУ назвали провокаційними і зазначили, що храм належить УПЦ.

Нагадаємо, 16 лютого у Володимирі-Волинському з Московського патріархату вийшла перша церква. Це – громада лікарняного храму преподобного Агапіта Печерського разом з настоятелем отцем Миколою Рижуком.

Читайте також: Лютий Томос: як і чому на Волині парафії йдуть в ПЦУ




Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024