27 березня: сьогодні можна безболісно кинути шкідливі звички

27 Березня 2019, 08:40
З добрим ранечком! 1159
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні середа 27 березня.

Іменинники сьогодні Бенедикт, Ростислав і Михайло.

Нині преподобного Бенедикта Нурсійського, реформатора західноєвропейського чернецтва, засновника першого в Європі чернечого ордена – бенедиктинців (VІ ст.).

Цього дня селяни особливу увагу приділяли коровам у яких починалася весняна линька. Тварин виводили зі стійла надвір, чистили, шкребли, обов’язково обкурювали чебрецем, кропили стрітенською водою, а також говорили спеціальні замовляння від поганого ока, бо сільські відьми не дрімали. З коровою христосувалися – віталися на Великдень наче з людиною. Її пригощали паскою. Корову не можна було бити коромислом, очеретиною та білою (очищеною від кори) палицею, бо хворітиме. «Щоб добра на молоко була і щоб відьма не портила», худобі просвердлювали ріг, насипали туди освяченого маку й забивали осиковим кілочком. Існував усталений сценарій, не згірший за дипломатичний протокол, як купувати і як продавати корову, як «вітати» її в новому господарстві тощо. Існує чимало прислів’їв, пов’язаних із коровами: «Відзовуться вовкові коров’ячі слізки!»; «Кожна корова своє теля лиже»; «Корову тримає, а хто другий молоко з’їдає»

21-ий місячний день з дуже сильною енергетикою. Сьогодні ми сторицею отримуємо те, на що витратили сили впродовж місяця. Або не отримуємо. Вітаються будь-які справи в соціумі, участь у спортивних змаганнях, мандри, творчість. Рекомендуються і всілякі водні процедури: ванни, душі, обливання, загартовування. Побільше часу проводьте на повітрі. Заради власного здоров’я сьогодні можна доволі безболісно кинути шкідливі звички. Обирайте: або викурити цигарку, або 10 присідань! Найефективнішою і найпродуктивнішою буде праця в колективі. Розв’язання надважливих проблем, особливо фінансових, залиште до середини квітня. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1899 році: -11,5, а найтеплішим у 1992 -  +19,6.

Джерело:ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024