29 березня: можливо комусь доведеться чимось пожертвувати, аби згодом не втратити все

29 Березня 2019, 09:00
З добрим ранечком! 1130
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 29 березня, п'ятниця.

Іменинники нині Олександр і Трохим.

Нині мученика Папи. Відомо, що Папа жив у ІV столітті в місті Ларанді (Мала Азія) й постраждав за Христа під час правління імператора Максиміана. Святого довго й страшно мучили аби він зрікся своєї віри, зокрема, примушували ходити в спеціальних чоботах, із вбитими всередину вістрями цвяхами. Зрештою його змученого і голого прив’язали до сухого дерева. За декілька годин чоловік помер, а невдовзі те дерево заквітло, зазеленіло, а згодом почало й плодоносити.

Існувало народне повір’я, що яким видасться цей день – такою й уся подальша весна буде. До речі, від сьогодні й заборонено ловити рибу — нерестовий період. Дозволяється лише одна вудка в руки і не більше 3 кг зловленої рибки в відерці... Якщо більше — то вже браконьєрство. А чи знали ви, що Україна експортує рибу і морепродукти до Гонконгу? І не тільки туди, а й приміром у Молдову, Грузію, Азербайджан, США, Німеччину, Латвію та інші країни. Переважно це консерви. Іноземцям смакує українська кілька в томаті та сардини в олії. А от незмінним багаторічним лідером рибного імпорту в Україні залишається оселедець — саме цю рибу найчастіше купують українці. Головний постачальник імпортної риби на український ринок — Норвегія.

Місяць на небі, зіроньки сяють... Нині 23-ій місячний день, Місяць у безкомпромісному і не схильному до жодних сантиментів Козерозі. Всі труднощі, які накопичилися, дадуться взнаки. Вигулькнуть, наче зловісний чортик з табакерки несподівані табу, загрозливі нездоланні обставини. Можливо, комусь доведеться чимось пожертвувати, аби згодом не втратити все. Що б ми сьогодні не втратили — це незворотність, “доля”, так треба, і нічого з цим не вдієш. Ліпше віддати й рухатись далі. Як казали в добу античності: “Сумирних парки (мойри, зорі, фатум, бог) ведуть, а непокірних — тягнуть”. Сьогодні просто необхідно щось комусь віддати або й просто викинути — старі непотрібні речі, мотлох. Звільняйте місце для нового: і в оселі, і в душі!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 2013 році: –10,8, а найтеплішим у 1888 -  +21,5.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024