Військовий 14 ОМБр – переможець змагань із гирьового спорту серед Сухопутних військ ЗСУ

29 Березня 2019, 10:26
Військовий волинської бригади – переможець змагань із гирьового спорту серед Сухопутних військ ЗСУ 1753
Військовий волинської бригади – переможець змагань із гирьового спорту серед Сухопутних військ ЗСУ

Військовослужбовець одного з підрозділів 14 окремої механізованої бригади став переможцем змагань із гирьового спорту на першість Сухопутних військ Збройних Сил України.

Піднявши гирю в поштовху 111 разів і 170 разів в ривку, наш Ігор у ваговій категорії до 78 кг виборов «золото» на турнірі, – про це йдеться на сторінці бригади у Facebook.

«Суперники були сильними, – зізнається наш чемпіон, – змагатися довелося, в тому числі, й із курсантами академії Сухопутних військ, які демонструють серйозні результати в гирьовому спорті. Разом із тим, мені вдалося в загальному заліку на 18 очок обійти основного суперника».

Всерйоз займатися гирьовим спортом Ігор почав у 2008 році, навчаючись у вищому навчальному закладі. Але й до цього, і в шкільні роки, і під час проходження строкової військової служби, активно займався спортом, у тому числі, і боротьбою самбо. Взяти ж до рук гирі, зізнається, його надихнуло особисте знайомство з Леонідом Жаботинським, чотириразовим чемпіоном світу, дворазовим абсолютним олімпійським чемпіоном із важкої атлетики в суперважкій вазі, дворазовим чемпіоном Європи, який за свою спортивну кар’єру встановив 19 світових рекордів.

Що стосується особистих рекордів військовослужбовця 14-ї ОМБр, то виконуючи норматив майстра спорту, 32-кг гирю за 10 хвилин він підняв у поштовху 67 разів і в ривку – 98. А 24-кілограмову гирю – 131 раз в поштовху і 204 в ривку.

Коли Ігор збирає всі свої медалі та кубки, здобуті за спортивну кар’єру, їх важко навіть підняти. І за кожною з цих нагород – тяжкі виснажливі тренування, щоденна робота на собою: Ігор тренується 4-5 разів на тиждень, у комплекс тренувань входять не лише гирі, а й біг на кілька кілометрів, вправи із власною вагою тощо. При цьому  чемпіон не лише сам тренується за таким принципом, цього він навчав і своїх вихованців, поки був тренером в одному зі спортивних клубів. Один із вихованців Ігоря у 2017 році став чемпіоном України серед юнаків в гирьовому спорті, виконав норматив кандидата в майстри спорту.

Читайте також: У Володимирі-Волинському відзначили річницю військової бригади

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024