2 квітня: як позбутися лихоманки і кому не допоможе валер’янка

02 Квітня 2019, 09:25
З добрим ранечком! 1102
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 2 квітня, вівторок.

З іменинами вітайте: Марію, Світлану, Віктора, Олександру, Максима, Уляну.

Цього дня Церква згадує мученицю Фотинію або, як казали в народі – Фотинію-криничницю. Фотинія (тобто Світлана) була тією самаритянкою з Євангнлія, яку Христос зустрів біля колодязя Якова. Познайомившись зі Спасителем, Фотинія увірувала в Нього, розповіла про Месію своїм рідним і знайомим і стала ревною християнкою. Згодом римляни за віру стратили жінку, а також двох її синів і чотирьох сестер, кинувши до глибокого колодязя (щоправда, це лише легенда). Саме ці два факти й призвели до того, що в народній свідомості Фотинія асоціювалася з колодязем. Цього дня наші пращури особливу увагу приділяли колодязній воді, вважаючи, що вона набуває цілющих властивостей. Обов’язково треба було вмитися свіжою криничною водою, а також випити кухоль води натщесерце. Існувало повір’я, що сьогоднішня вода позбавляє від багатьох хвороб, особливо від лихоманки.

Доки не розвилася жовта верба, не висаджуй у ґрунт будь-якої розсади; зазеленів березовий гай — пересаджуй дерева.

27-ий місячний день, Місяць у Рибах. Передумовою гарного настрою сьогодні є тактовне спілкування, вміння знайти вірний тон і підхід до співрозмовника. Злість, брутальність, нахабство, навіть безапеляційність, вражають людей набагато сильніше, ніж зазвичай. Уникайте проявів агресії та будь-яких інших деструктивних речей. Сприятливий час для всього, що можна швидко почати і швидко закінчити. Аби компенсувати брак сил і енергії, шукайте підтримки в колі однодумців. Аромат дня – шавлія і гіркий полин. Між іншим, коли з’являється шавлія, коти геть начисто забувають про валер’янку.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1931 році – -8,8, а найтеплішим у 1990 -  +22,0.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024