У Володимирі безробітним розповіли про виноградництво

04 Квітня 2019, 18:16
982

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар «Ефективне ведення сільського господарства», який проводився в рамках проекту «Територія майстерності».

На семінар було запрошено мешканку Володимира Галину Борис.

Більше 20 років тому жінка придбала кущик виноградної лози. Тоді вона ще не знала, як його вирощувати. Інформацію черпала від виноградарів, які мали досвід . Спілкувалась та застосовувала знання на практиці . Методами проб та помилок пані Галина досягла успіху. Сьогодні на маленькій присадибній ділянці ростуть та радують око біля 50 сортів цих ягід. Своїм досвідом вирощування та догляду за виноградом охоче поділилася з безробітними. 

За допомогою відеопрезентації жінка провела невелику «екскурсію» на свою присадибну ділянку , показала та розповіла про сезонні роботи у винограднику.

А ще, ознайомила з сортами винограду, які найбільш адаптовані до нашого волинського краю, та з смаковими якостями різних видів.

Сьогодні, захоплення лозою переросло в невеличкий бізнес. Охочі з задоволенням купують кущики виноградної лози, а з кінця липня по жовтень -смачні грона винограду. В майбутньому жінка планує виготовлення пастил, ізюму. 

Учасники заходу охоче цікавилися посадковим матеріалом, який принесла жінка , улюбленими сортами та доглядом. 

Ось так, улюблена справа може стати невеличким бізнесом та приносити задоволення. Можливо на перших порах такий його вид не буде приносити надприбутків, і першими клієнтами стануть друзі чи знайомі, але як варіант для започаткування власної справи – непоганий.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024