На Володимирщині прихильники УПЦ не пустили в церкву представників спецкомісії

09 Квітня 2019, 15:05
Сусваль 1592
Сусваль

У селі Сусваль, що на Володимирщині, прихильники УПЦ не пустили до храму представників спеціальної  комісії, яка повинна була здійснити опис архітектурної пам’ятки.

Інцидент трапився 9 квітня близько 10 години, - пише БУГ. 

Про події квітневого ранку розповів голова Оваднівської ОТГ Сергій Панасевич. З його слів, про приїзд делегації священику було повідомлено днем раніше. Проте зранку той повідомив, що захворів, тоді ключі голова попросив передати старості. Але коли разом з комісією приїхав до церкви, то побачив прихильників УПЦ, які не захотіли пускати нікого до храму.

«Приїхали працівники культури з району, хотіли зробити фотофіксацію архітектурної пам’ятки місцевого значення – церкви у селі Cусваль. Вчора повідомили священика. Я особисто повідомляв, повідомили поліцію. Ми прийшли, а вони назбирали прихильників і не пустили в церкву. Було багато людей з однієї і з другої парафії, загалом близько 80 чоловік. Ми поспілкувалися і поїхали. Зараз складають акт, що комісію не пустили до церкви», – розповів Сергій Панасевич.

Читайте також: Релігійний конфлікт у Сусвалі - шарпанина, немісцеві паломники та ключі від храму

Нагадаємо, що громада села Сусваль кілька разів проводила збори, на яких вирішила перейти до ПЦУ, а потім приєдналася до ПЦУ офіційно. 

Проте церковний конфлікт у Сусвалі ніяк не вщухне, оскільки прихильники УПЦ не хочуть віддавати церкву.

Читайте також: На Володимирщині релігійна парафія юридично перейшла до ПЦУ

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39