11 квітня: для кого вдарить грім, чи зійде на камені овес і шукаємо стрілочника

11 Квітня 2019, 09:32
З добрим ранечком! 2176
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні четвер, 11 квітня.

Іменинники сьогодні Марко й Кирило.

З кожним днем весна набирає обертів, а в нас нині Марка і Кирила. Цього дня в давнину наші пращури починали заготовляти березовий сік – за «старим» календарем саме був кінець березня. Береза вважалася «жіночим» деревом. В деяких поліських селах жінку-покійницю покривали гіллям берези, а чоловіка – тополі. Березу висаджували біля обійсть, але приміром у деяких районах Чернігівщини – остерігалися, вважаючи, що якщо це дерево садити близько від домівки, то жіноцтво хворітиме «на жіночі хвороби». Нарости на березах пов’язували з «бабськими прокльонами». Під час дитячих хвороб березі «передавали» хвороби дівчинки, а дубу – хлопчика. Воду після купання хворої дитини виливали під березу, а здорової – під грушу. Поодинока береза в полі асоціювалася з дівчиною, а іноді й зі смертю. Існували повір’я, що в таких деревах живуть душі померлих дівчат і вони затанцьовують до смерті самотніх подорожніх, особливо молодих козаків.

«Грім на Марка – на тепле літо»; «Як на святого Марка дощ іде, то й на камені овес зійде».

Місяць о 3:32 за Гринвічем переходить до Рака. Два дні на нас очікують емоційні американські гірки — житимемо в потоці емоцій і тільки ними й оцінюватимемо все, що відбуватиметься з нами і в світі. Стратегічно саме цими днями закладаються підвалини майбутніх надважливих політичних подій, значущість яких буде важко переоцінити в ході історії. Слідкуючи за імпульсами різноманітних процесів, які започатковуються на цьому тижні, можна буде не тільки спрогнозувати “куди все рухатиметься”, але й скоригувати власні дії в разі, якщо щось піде не так і не туди, куди треба. Унікальність цих двох днів у тому, що вони дають шанс «перевести стрілки», щоби направити рух в інший бік. Це стосується різних сторін життя: політики, кар’єри, сім’ї. А ще, за будь-яких обставин не забувайте помічати прекрасне й дивуватися весні!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1954 році: -3,9, а найтеплішим у 1959 - +22,7.

Джерело: ukrinform

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024