«13 пенсія»: коли і кому обіцяють її виплачувати

15 Квітня 2019, 08:48
Віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики Павло Розенко 3290
Віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики Павло Розенко

Віце-прем’єр-міністр, міністр соціальної політики Павло Розенко під час свого візиту на Волинь розповів про можливість виплати «13 пенсіі». 

За словами Розенка підвищення пенсій не є одноразовою акцією. Послідовне зростання пенсійних виплат продовжуватиметься як тільки у державному бюджеті з’являтимуться додаткові фінансові ресурси, - інформує БУГ.

«Сьогодні є позиція про збільшення пенсійного забезпечення наших громадян. Як тільки у нас з’являєтся додатковий ресурс на підвищення пенсій в Україні, ми відразу його реалізуємо.

Ми провели з 1 березня перерахунок пенсій для 9,5 мільйонів українських пенсіонерів. Це зроблено не під виборчу кампанію, адже це не вперше. Перерахунок був у жовтні 2017 року. Після цього ми зробили підвищення з 1 жовтня 2018 військовим пенсіонерам. Протягом останніх років ми двічі на рік піднімаємо пенсії. Тобто це послідовна політика влади щодо покращення життя пенсіонерів. Тому ми реалізували ініціативу щодо одноразової виплати, для тих людей які мають значний страховий стаж, але мають маленькі пенсії.

Ініціатива 13 пенсії є правильною. І треба, щоб це була політика держави, коли ми наприкінці року маємо додатковий ресурс у Пенсійному фонді, спрямувати його на підтримку пенсіонерів», – сказав Розенко.

Нагадаємо, що кошти на підвищення пенсій цьогоріч з’явилися завдяки розмитненню автомобілів на єврономерах.

Так близько 13 млрд грн спрямували на планову індексацію та надбавки тим, хто маючи великий страховий стаж, отримує малу пенсію.

Читайте також: Назвали причину, чому затримують виплати лікарняних

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024