23 квітня: Богу Боже, а кесарю кесареве, що зійде нанівець і кому усміхнеться весна

23 Квітня 2019, 10:30
З добрим ранечком! 1427
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 23 квітня, віворок.

Вітайте іменинників: Максима, Олександра, Федора, Дмитра.

Сьогодні Великий або Страсний вівторок. Цього дня Церква згадує викриття Ісусом фарисеїв і книжників, а також притчі, які Він промовляв у Єрусалимському храмі: про данину кесарю, про воскресіння мертвих, Страшний суд і кінець світу, а також про десять дів і про таланти. Первосвященики всіляко спокушали Ісуса, задаючи провокаційні питання, хотіли арештувати Його, але боялися народу. Однією з таких провокацій було запитання про те, чи можна давати податок кесарю. Але Ісус відповів просто: спочатку Він попросив принести римський динарій з викарбуваним на ньому зображенням кесаря (імператора), а потім порадив віддавати цю монету тому, кому вона належить – тобто, кесарю. Смисл фрази «Кесарю – кесареве, а Богу – Боже» полягає в абсолютній окремішності світської влади і віри. Ще однією з головних настанов цього дня, його рефреном, є слова Ісуса про те, що кожен має не піддаватися духовному сну, пильнувати, адже не знає, коли прийде Господь.

В Україні другого дня Страсної седмиці жіноцтво прало і прасувало білизну, готувало святковий одяг. Чоловіки тим часом заготовляли дрова для випікання пасок. Ранковий туман цього дня віщуватиме ясну погоду, а сині хмари – на тепло й опади.

18-ий місячний день. Найліпше нині почуваються холерики і сангвініки. П`янкий настрій весни і тепла проникатиме в усі пори і закапелки. Щоправда, весняний шал, емоційно-гормональна повня за місяць зійде нанівець. Випарується. Розвіється. Натиск, прикритий оманливою чарівністю, подекуди може виливатися в ледь приховану агресію. Люди, які прагнуть виділитися і самоствердитися, мають непоганий шанс до середини травня аби закріпити власний успіх. Скромність не в тренді. На нас чекає кітчева весна.

Сьогодні Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1893 році – -2,9, а найтеплішим у 1950 - +29,1.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39