3 травня: нині ікони Божої Матері «Живоносне Джерело»

03 Травня 2019, 10:20
З добрим ранечком! 1662
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі..Сьогодні 3 травня, п'ятниця.

З іменинами вітайте Федора, Олександра, Миколу.

Сьогодні Федора Власяника. Народився преподобний Феодор у заможній константинопольській родині. Свідомо обрав чернечий шлях. Був дуже суворим аскетом. Весь час постував, молився, носив грубу волосяницю (верету), за що його й прозвали «Власяничним». За життя здійснив чимало чудес: виганяв нечистих духів, зцілював від хвороб. Не припинялися дива й після його смерті. Чимало вірян зцілилися біля його святих мощів.

А ще сьогодні ікони Божої Матері «Живоносне Джерело». Після літургії, за звичаєм, здійснюється мале освячення води.

У травні були два «морози»: коли зацвітає черемха і як розпускається дуб. Сівбу визначали так: зацвіла ліщина – час сіяти моркву, петрушку, мак; зацвіла калина – сій огірки, гарбузи, кукурудзу; з’явилися квіти на бузині – сади капусту; закувала зозуля – прийшла пора висівати льон. А ще примічайте: Якщо початок травня холодний, то наприкінці місяця буде тепло і навпаки.

5 травня у нас місяць молодик, тож енергетика найближчим часом буде нестійкою і конфліктною. Готуйтеся до коників, вибриків та інших фортелів долі чи ближніх. Всіляко уникайте велелюдних заходів, галасливих компаній, екстремальних розваг, а також принципових дискусій! Важливі справи ліпше відкласти на наступний тиждень. Займіться плануванням, але пам’ятайте, що ці плани мають бути максимально реалістичними, “приземленими”. Найближчим часом (приблизно до серпня) доведеться перелаштовувати кордони своїх реальностей, всіляко розширюючи межі можливого. Пов’язано це з тим, що в період з травня по серпень Юпітер і Сатурн рухатимуться ретроградно. Земля наблизиться до цих планет на мінімально близьку відстань. Тож принципи Юпітера і Сатурна максимально проявляться в наших земних справах, а зміни, що їх супроводжуватимуть, можуть виявитися для декого доленосними.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1940: –1,5, а найтеплішим у 1949 -  +26,9.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024