На Володимирщині на свята більше їли, менше пили, – лікар «швидкої»

03 Травня 2019, 16:34
У місті на Волині на свята більше їли, менше пили, – лікар «швидкої» 1249
У місті на Волині на свята більше їли, менше пили, – лікар «швидкої»

Під час великодніх та першотравневих свят мешканці Володимирщини частіше викликали екстрену медичну допомогу. Побільшало випадків загострення захворювань травної системи, адже після посту 
багато хто почав переїдати жирної їжі.

Про це БУГ розповів завідуючий відділенням невідкладної екстреної медичної допомоги Микола Бранчук.

Кількість викликів, за його словами, в святкові дні зростала. Так найбільше їх було 2 травня – аж 50. Медики зазначають, що було порівняно небагато викликів, пов’язаних з вживанням алкоголю.

«Якщо проаналізувати, то викликів 28 квітня було 35 за добу, 29 – 41, 30 квітня – 33 виклики, 1 травня- 50 і 2 – 41 виклик. Було одне ДТП у неділю в районі траси на Луцьк біля Володимирівки. Зіткнулося два авто. Потерпілих троє. Всі молоді люди, тверезі. Ніхто не помер, травми незначні. Якщо взяти в загальному по області, то на пасхальні свята побільшало аварій в стані алкогольного сп’яніння. В основному травмуються мотоциклісти і скутеристи», – розповів Микола Бранчук.

Що стосується викликів у святкові дні по місту і району, то спостерігається збільшення викликів, пов’язаних з загостренням захворювань травної системи. Усе через переїдання або вживання надміру жирної їжі.

«Люди постили перед Пасхою, а на свято почали вживати жирну їжу. Для шлунка і печінки вона важка, особливо якщо ще й запити алкоголем. Зокрема таких випадків було 5-7 на добу», – розповів Микола Бранчук.

Читайте також: На Провідну неділю у Володимирі курсуватиме більше маршруток

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024