Митники розповіли, чому не пускали через «Устилуг» людей з товаром

08 Травня 2019, 14:36
Митники розповіли, чому не пускали через «Устилуг» людей з товаром 2292
Митники розповіли, чому не пускали через «Устилуг» людей з товаром

Волинські митники дали офіційний коментар щодо повідомлення у ЗМІ про затримку на МПП «Устилуг» людей , які везли в Україну пальне з Польщі.

Про це йдеться на офіційному сайті Волинської митниці ДФС.

Тект допису подаємо без змін і правок:

«Волинська митниця у межах наданих їй законодавством повноважень постійно протидіє подрібненню комерційних партій товару. 6 травня через пункт пропуску «Устилуг» майже одночасно до України в’їхало 19 мікроавтобусів, які перевозили більше сотні пасажирів, в тому числі 6 дітей. На кожного з них підряд і майже під копірку на польській гуртівні були виписані чеки на товар «моторна олія», по 47 л на кожного, в тому числі на дітей. Усі паливно-мастильні матеріали – 5450 л, майже 6 тонн – були залиті в одинакові для усіх 5 літрові каністри.

За сукупністю ознак комерційної партії, усім було відмовлено у пропуску цього товару на територію України і запропоновано повернутись у Польщу для належного митного оформлення товару. Якраз на цьому етапі люди почали масово скаржитись журналістам на ніби-то перепони, які митники ставлять на шляху їхнього «чесного заробітку».

Волинська митниця вкотре роз’яснює, що ліміт у 50 кг і 500 Євро (або 50 кг і 50 Євро для тих, хто перетинає кордон частіше 1 разу на 72 години) для неоподаткованого ввезення імпорту громадянином, що в’їжджає в Україну через автомобільний пункт пропуску, стосується його ОСОБИСТИХ ПОТРЕБ. Подрібнення комерційної партії товару з цинічним використанням дітей, людей похилого віку і соціальних проблем волинських родин - це явище, що є великою загрозою економічним інтересам України.

На ньому спритні ділки, ухиляючись від сплати митних платежів у великих розмірах, наживають шалені статки. А мізерні гроші, які вони пропонують соціально незахищеним жителям волинських сіл, потім виливаються проблемами передусім для самих громадян – із штрафами, кримінальними справами і зіпсутими нервами.

Про шкоду від таких ніби-то «несуттєвих», але протиправних «заробітків» красномовно свідчить такий факт: після митного оформлення цієї одної і зовсім невеличкої для обсягів Волинської митниці партії товару до державного бюджету України надійшло понад 50 тис грн митних платежів.  

Громадяни повернулися з пункту пропуску «Устилуг» додому. Волинська митниця ДФС сподівається, що більше вони не найматимуться на таку «роботу» і не залучатимуть до протиправних дій своїх неповнолітніх дітей».

Нагадаємо, днем раніше в ЗМІ з'явилась інформація, що на міжнародному пункті пропуску «Устилуг» митники затримали близько 16 автомобілів, котрі везли паливно-мастильні матеріали в Україну.
Люди стояли на митниці майже 20 годин. Серед пасажирів також були і діти.

Читайте також: На митному пропуску «Устилуг» чималі автомобільні черги

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024