9 травня: сьогодні бажано зробити наголос на простоті життя, втішаючись милими дрібницями

09 Травня 2019, 09:30
З добрим ранечком! 1416
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 9 травня, четвер.

Іменинники сьогодні Василь, Глафіра, Стефан.

Сьогодні священномученика Василія, єпископа Амасійського і праведної діви Глафіри.Вони жили на початку ІV століття за часів правління Лікінія й постраждали за віру.

На Глафіри зазвичай сіяли горох. А ще о цій порі розцвітали братики польові — вони ж братки, зозулині черевички, братик-і-сестричка, або фіалка триколірна. За легендою, поява цих милих квітів пов’язана з Зевсом. Якось Громовержець вкотре закохався. Цього разу в доньку аргоського царя Інаха Іо. Овідій у своїх “Метаморфозах” стверджує, що дружина Зевса Гера одразу ж дізналася про чоловічі амури і перетворила Іо на корову. А щоб ще більше допекти конкурентці, наслала на неї злющого і невсипущого ґедзя, який гнав нещасну жінко-тварину світом. Це була дуже витончена і жорстока помста. Зрештою все закінчилося для Іо добре — після всіляких мук, як тілесних, так і душевних, вона знайшла спокій, але поки вона була в образі корови, то головний бог Олімпу, вирішивши хоч якось втішити кохану, створив для неї польові фіалки. В рідкісні хвилини спокою Іо дивилася на них і плакала...

Прикмети на «горохову Глашку» такі: якщо соловей співав усю ніч – перед погожим днем. Якщо добре клює в’юн, то перед дощем, а коли піднімається на поверхню й кружляє – перед грозою.

Шостий місячний день. Місяць у Раку. Позитивний, гарний в енергетичному плані день. Варто займатися поточними буденними справами: спокійно і розважливо, нікуди не поспішаючи, але й без ліні. Зверніть увагу: якщо небо затягнуте хмарами – світ позбавлений гармонії. Але просто зверніть увагу. Філософствувати, а тим більше вступати в дискусії з цього приводу не треба. Сьогодні бажано зробити наголос саме на простоті життя, тішачись з милих дрібниць, на які зазвичай у суєті повсякдення ми не звертаємо увагу. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1909 році: –1,6; а найтеплішим у 1985 -  +28,5.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024