Княже місто відвідали екс-керівники Володимир-Волинської єпархії

10 Травня 2019, 13:15
Княже місто відвідали екс-керівники Володимир-Волинської єпархії 4300
Княже місто відвідали екс-керівники Володимир-Волинської єпархії

У Володимир-Волинський навідались колишні керівники Володимир-Волинської єпархії УПЦ (МП) Митрополит Житомирский и Новоград-Волынский Никодим та Митрополит Вінницький і Барський Симеон.

На сторінці владики Никодима у Facebook йдеться про те, що 9 травня було звершено вечірнє богослужіння з нагоди свята Волинських святих у Володимир-Волинському Свято-Успенському кафедральному соборі.

1

2

1

1

2

А Митрополита Вінницького і Барського Симеона радо зустріли у Храмі Преподобного Агапіта Печерського, що у Володимирі-Волинському.

Владика Симеон привітав з Воскресінням Христовим усіх прихожан та подарував для храму ікону святителя Луки.
Настоятель лікарняного храму, тець Миколай, висловив вдячність та подарував Митрополиту ікону Божої Матері, вишиту прихожанкою.

Того ж дня Митрополит Симеон взяв участь в урочистостях з нагоди візиту на Володимирщину Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого ЕпіфаніяМитрополита Київського і всієї України.

Нагадаємо, митрополит Вінницький і Барський Симеон, а в минулому єпископ Володимир-Волинський і Ковельський – єдиний із 83 учасників Собору Української православної церкви Московського патріархату не підписав постанову Синоду.

Сам митрополит своє рішення пояснив тим, що не згоден з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем.

Зазначимо, що у травні 1996 року Симеон (Володимир Іванович Шостацький) був призначений єпископом відновленої Володимир-Волинської єпархії. 4 травня 1996-го став єпископом Володимир-Волинським і Ковельським.

Читайте також: На Володимирщині зустріли Предстоятеля ПЦУ Епіфанія







1




 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024