Для громади Володимирщини куплять шкільний автобус

14 Травня 2019, 09:00
На Волині придбають 9 автобусів для шкіл 1618
На Волині придбають 9 автобусів для шкіл

9 шкільних автобусів закуплять цьогоріч для навчальних закладів Волинської області.Один з них придбають для школярів Зимнівської ОТГ.

Транспорт придбають за кошти державної субвенції, інформують на офіційній сторінці Олександра Савченка у Facebook.

У цьому числі один автобус, обладнаний місцями для дітей з особливими освітніми потребами. Відповідне розпорядження про розподіл коштів підписав голова облдержадміністрації Олександр Савченко під час наради з окремими головами ОТГ, що відбулася 13 травня.

«Ці автобуси, на які ви дали співфінансування, повинні до 1 вересня стати в стрій. А то ще й раніше. В цьому випадку ми не проводимо вже загальний тендер. Тепер – усе вам. Ви самі вибираєте, що вам треба. Аби діти були задоволені. Ми гроші вам відпускаємо. Все, працюйте. Якщо треба консультативна допомога, чи обмін досвідом, то звертайтеся», – наголосив Олександр Савченко.

Слід зауважити, що об’єднані територіальні громади, які цьогоріч отримають шкільний автобус, купуватимуть його самостійно. Раніше три роки поспіль це централізовано робило управління освіти, науки та молоді ОДА. Цього року постанова Кабінету Міністрів України передбачає передачу цих коштів органам місцевого самоврядування. Відповідно тендерні процедури вже проводитимуть представники ОТГ самостійно.

Сума співфінансування із місцевого бюджету повинна складати не менше як 10 %. Та в середньому місцеві бюджети забезпечили фінасування на рівні 35-ти відсотоків, і таким чином вдасться купити 9 транспортних засобів. В середньому ціна одного складає приблизно 1 млн

Загальна сума з державного бюджету, що надійшла в область 11 млн 982,5 тис. грн. Її спрямують на купівлю 8-ми звичайних шкільних автобусів для Маневицького району, Вишнівської, Городищенської, Заборольської, Іваничівської, Зимнівської, Поромівської об’єднаних територіальних громад та 1 автобуса, обладнаного для дітей з особливими освітніми потребами у Любомльську ОТГ.

«Сьогодні стояло питання щодо оптимізації мережі навчальних закладів, яка триває нині в окремих районах. Мова про тих, хто у цьому році створює опорні заклади та оптимізує навчальні заклади. Тому визначилися саме з цими об’єднаними громадами і одним районом, де багато дітей ще не в ОТГ»,– прокоментувала начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна.


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024