15 травня: сьогодні можете сміливо вирушати у відрядження, подорож, мандри

15 Травня 2019, 09:00
З добрим ранечком! 1162
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні середа 15 травня.

Іменинники сьогодні Борис і Гліб, Афанасій, Зоя.

Сьогодні святителя Афанасія Великого, архієпископа Александрійського — визначного церковного діяча ІV століття, борця з аріанською єрессю, людини надзвичайно складної й цікавої долі. Аріани стверджували, що Ісус Христос — лише посередник між Богом і людиною, заперечуючи таким чином один із догматів Православної Церкви про Його єдиносутність Богові-Батьку. Варто зауважити, що станом на 350 рік Афанасій залишився єдиним єпископом-неаріанином в усій східній частині Римської імперії. Він неодноразово піддавався переслідуванням, перебував на засланні, змушений був переховуватися, жити в еміграції. Нині мощі святого покояться в соборі святого Марка в Каїрі — резиденції очільника Коптської Православної Церкви — однієї з найдавніших християнських церков світу.

А ще цього дня згадують перенесення мощів благовірних князів Бориса і Гліба – молодших синів Київського великого князя Володимира Святославича. Обоє були підступно й жорстоко вбиті своїм старшим братом Святополком Окаянним під час міжусобної боротьби за владу.

Борисів день у народі називали солов’їним. «Співає соловейко усю ніч – на гарний сонячний день»; «Соловей співає, доки ячмінь колосу не має, а з’явився колос – пропав голос». В давнину, саме до Бориса і Гліба селяни намагалися завершити сівбу ярих колоскових. Про того, хто не впорався у ці строки, казали кепкуючи: «Який він хазяїн, коли він на Бориса-Гліба сподівається хліба».

Іменинники сьогодні Борис і Гліб, Афанасій, Зоя.

Сьогодні 11-12 місячні дні. Місяць, освітлений вже на 85%, перебуватиме у Терезах. Багатьох непоступлива Діва добряче вимотала й емоційно виснажила, - адже вона завжди вимагає все за максимумом, - тож сьогодні декого нездоланно тягнутиме до відпочинку. Захочеться розслабитись і фізично, і морально, і інтелектуально. Тож нічого нового і глобального починати не варто. Завершуйте почате. Для ділового співробітництва день чудовий, але лише в тому випадку, якщо між партнерами відсутні  протиріччя. Ухвалення серйозних рішень може наштовхнутися на серйозні перешкоди. І “за”, і “проти” будуть дуже вагомими — Терези не кращий варіант для вибору — зачекайте більш слушної нагоди. А ось у відрядження, подорож, мандри — можете сміливо вирушати!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1888 році – 0,2, а найтеплішим у 1996 -  +30,5.

Джерело:ukrinform.ua

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024