Володимирчанам розповіли про нові електронні послуги Пенсійного фонду України

15 Травня 2019, 10:47
Волинянам розповіли про нові електронні послуги Пенсійного фонду України 1406
Волинянам розповіли про нові електронні послуги Пенсійного фонду України

У Володимирі-Волинському відбулася перша прес-конференція начальника Головного управління пенсійного фонду у Волинській області Петра Філіпчука у рамках прес-туру «Впровадження нових сервісів веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України».

Про це інформує офіційний сайт міста.

Петро Філіпчук повідомив, що органи пенсійного фонду займаються не лише пенсіонерами, а  піклуються роботодавцями та страховими особами. З його слів, головним завданням пенсійного фонду є максимальне спрощення процедури отримання послугою. Також він зауважив, що кожен мешканець може отримати консультативну допомогу в сервісному центрі пенсійного фонду, незалежно від місця фактичного проживання та реєстрації.

Органи пенсійного фонду переходять на електронну форму обслуговування і невдовзі розпочнуть роботу підрозділи, які переводитимуть пенсійні справи з паперових в електронні.

Також у планах є запровадження електронних трудових книжок та електронних лікарняних листів – таким чином пенсійний фонд намагається спростити процедуру обслуговування населення.

Начальник управління інформаційних систем та електронних реєстрів Головного управління пенсійного фонду у Волинській області Ольга Волдінер поінформувала про роботу обласного пенсійного фонду у запровадженні дистанційних послуг в електронному вигляді. Головним інструментом їх надання є веб-портал головного Пенсійного фонду України. Вона розповіла, що стати користувачем веб-порталу ПФУ можна за заявою та із допомогою онлайн-реєстрації.

Щоб зареєструватися на сайті за заявою, потрібно:

- прийти у вибраний орган Пенсійного фонду і оформити заяву, при цьому маючи із собою паспорт та ідентифікаційний код; 
- отримати розписку про одержання заяви та реєстраційний код для реєстрації на веб-порталі;
- завершити реєстрацію, зайшовши на веб-портал ПФУ в мережі інтернет: вибрати пункт меню “Реєстрація” і заповнити реєстраційну форму.

Читайте також: На Володимирщині цьогоріч стягнули майже 3 мільйони гривень аліментів

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024