16 травня: сьогодні мучеників Тимофія і Маври, які загинули за християнську віру

16 Травня 2019, 09:15
З добрим ранечком! 1204
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні четвер, 16 травня.

Іменинники сьогодні Тимофій, Петро, Юлія, Микола.

Цього дня Церква вшановує преподобного Феодосія Печерського, учня Антонія Печерського, одного з фундаторів європейського чернецтва, ігумена Києво-Печерського монастиря в ХІ столітті. А ще сьогодні мучеників Тимофія і Маври, які були подружжям й загинули за християнську віру. «На Тимофія, - казали, - велика надія». Якщо сонячно й тепло, то така погода буде і в кінці місяця. Цей день називали також і Маврою-Молочницею, вважаючи, що відсьогодні корови, наївшись соковитої трави, починають давати найсмачніше молоко. У давнину існував звичай лити за комір воду, щоб молока було стільки ж, скільки води. При цьому казали: «Мені молоко, попові лихоманка, а туркові (тут були ксенофобські варіанти: ляхові, москалю) болячка».

12-13-ий місячні дні. Місяць у Терезах-Скорпіоні. Хто не в курсі — вчора Венера о 12:47 за київським часом перейшла в сектор сузір’я Тільця. У цьому знакові вона набуде максимального впливу на наші почуття, бажання і матеріальне становище. В Тільці Венера стає надзвичайно великою і красивою. Але побачити її можна буде лише до сходу Сонця, десь о четвертій ранку. Тож хто бажає скористатися “любовно-грошовою” магією, мусить встати вдосвіта і вклонитися “вранішній зорі”, яку стародавні римляни називали Люцифером. Декого Венера наділить щасливим коханням і міцним шлюбом, тож є заради чого недоспати. Відучора і до 9 червня сила жіночої привабливості набуває величезної сили і не потребує жодних хитрощів. Втім, сьогоднішнє емоційно-психологічне і подієве тло вельми нестабільне.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1919 році – +3,2, а найтеплішим у 1907 - +30,6.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024