У Володимирі просять заборонити відловлювати та вбивати вуличних котів

18 Травня 2019, 11:26
У місті на Волині просять заборонити відловлювати та вбивати вуличних котів 1165
У місті на Волині просять заборонити відловлювати та вбивати вуличних котів

На сайті петицій Володимира-Волинського 17 травня зареєстрували петицію, щоб визнати вуличних котів частиною екосистеми міста і таким чином захистити бездомних тварин.

Про це інформує БУГ.

За перший день збору підписів, її підтримали 11 осіб. Для того щоб петицію розглянули в міській раді, протягом 30 днів необхідно, щоб петиція набрала 150 голосів. Автором петиції стала Діана Гриценко.

«В нашому місті спостерігається жахлива тенденція до збільшення кількості випадків замуровування котів в підвальних приміщеннях житлових будівель. З метою захисту тварин від подібного жорстокого поводження, необхідно визнати вуличних котів частиною екосистеми нашого міста та заборонити їх безпричинний вилов та вбивства.

В холодну пору року вуличні коти гріються в підвалах і горищах. Але часто через це гинуть, тому що люди нерідко замуровують там тварин. Щоб вуличні коти були в безпеці, а також могли спокійно пережити холоди, пропонуємо оголосити їх частиною екосистеми м. Володимир-Волинський і, як наслідок, надати відповідний захист. Водночас, слід приділити увагу питанню їхнього розмноження, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації, вакцинації, реєстрації та облаштування домівок. Для цього потрібно відповідною ухвалою міської ради проголосити котів співмешканцями м.Володимир-Волинський – повноправними вільними жителями», – зазначає авторка петиції.

З повним текстом петиції можна ознайомитися ТУТ.

Читайте також: У Володимирі збираються оздоровлювати лише щеплених школярів

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024