19 травня: нині Йова Багатостраждального, святого, якому моляться під час великої скорботи й горя

19 Травня 2019, 08:41
З добрим ранечком! 1100
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 19 травня, неділя.

З іменинами вітайте Івана, Іларіона, Дениса.

Нині Йова Багатостраждального. Оповідь про Йова в Старому Заповіті (Книга Йова) – одна з найдраматичніших і найглибших. Цей стражденний праведник є зразком найвищого терпіння і смирення. Він мав усе, про що можна було мріяти: сім’ю, великі статки, друзів. Жив чоловік до того щасливо, що сам сатана почав йому заздрити. Він заявив Богові, що Йов праведний лише тому, що щасливий у земному житті. Мовляв, куди й подінеться його благочестя, якщо позбавити його всіх атрибутів людського щастя: здоров’я, любові й підтримки близьких, багатства і, зрештою, життя рідних. Бог дозволив випробувати Йова всіма бідами земного життя. Сатана постарався «на славу»: неймовірна бідність, смерть дітей, страшна хвороба – звалилися на праведника наче сніг на голову. Але святий залишився до кінця вірним Богові.

У Книзі Йова чи не вперше підіймаються «кляті» (вічні) питання метафізичного характеру, які потім протягом століть не давали спокою багатьом митцям і філософам: в чому сенс життя, чому страждають невинні тощо.

Цьому святому моляться під час великої скорботи й великого горя, коли здається, що життєві випробування не витримати.

Сьогодні опівночі відбулася повня, настав “Скажений місяць”! Природній супутник Землі перейшов у сектор Стрільця. Неймовірно потужний в енергетичному плані день, але з якоюсь “каламутною” енергією. Нині ми як ніколи прагнемо оплесків, хвалебних од і панегіриків, не гребуємо й відвертими лестощами. Нас може поглинути суєта, жага до видовищ, марнотратства і марнослів’я. І слова, і гроші можуть бути витрачені намарно, “в комин”... Тож будьте уважними — не сприйміть наперстки за фішечки. А ще для нинішнього дня характерні перебільшення, гіпертрофований — як зі знаком мінус, так і зі знаком плюс погляд на світ. Але в будь-якому разі радіймо неділі!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1952 році – +1,1, а найтеплішим у 1979 - +32,4.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024