20 травня: для надважливих справ день не дуже вдалий, а от для мілких – саме враз

20 Травня 2019, 09:15
З добрим ранечком! 1158
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні понеділок 20 травня.

Іменинники нині Іван, Антін, Давид,Михайло, Степан.

У нас сьогодні Ніла-Мироточивого, відомого афонського ченця ХVІІ століття. Народився він у невеличкому грецькому містечку, рано осиротів, виховувався дядьком-монахом. Невдовзі обоє вирішили залишити мирське життя з усіма його спокусами та принадами й оселилися на Афоні. Ніл збудував собі келію на одній із найвищих і неприступних скель над урвищем, де ревно вправлявся в молитві, мовчанні та боротьбі з бісами. Після його смерті з тієї скелі потекло ароматне миро – так афонські ченці, а потім і паломники, дізналися, що Ніл за свої подвиги був удостоєний від Бога такої відзнаки. Нілу Мироточивому приписують авторство «Посмертних пророцтв».

На Ніла Мироточивого зазвичай очікували дощів, які власне й були запорукою гарного врожаю. Про це свідчать численні прислів’я: «Як у травні дощ не паде, то й золотий плуг не виоре», «Як випадуть у травні три добрі дощі, то вродить хліба на три роки»; «Травневий дощ хліба на ноги підіймає» і нарешті найсмачніше: «Травневий дощ, як з грибами борщ».

16-ий місячний день. Місяць у Стрільці. Помірність в усьому! Шукайте і дотримуйтеся золотої середини, яку ченці в давнину називали «царським шляхом». Уникайте надмірного моралізаторства, але й оминайте урвища безжального цинізму. А ще сьогоднішній день можна назвати днем справедливості, духовного очищення і гармонізації між фізичним і астральним тілами. Для надважливих справ день не дуже вдалий, а от для мілких – саме враз. Можливі нові пригоди і перемоги, але вони ж принесуть і нові проблеми. Всіляко уникайте ризиків.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1943 році – +1,1, а найтеплішим у 1996 - +32,5.

Джерело:ukrinform.ua

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024