21 травня: церква вшановує пам’ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова

21 Травня 2019, 08:00
990

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 21 травня, вівторок.

З іменинами вітайте Іванів і Арсенів.

Церква вшановує сьогодні пам’ять апостола і євангеліста Іоанна Богослова, якого називають апостолом любовіВін був одним з 3-х учнів, котрих Христос наблизив до себе. Іоанн супроводжував Христа до останньої хвилини Його земного життя. По смерті Спасителя Іоанн, як син, турбувався про Божу Матір. Після Її Успіння проповідував у Ефесі та інших Малоазійських містах. Під час гонінь на християн був засуджений до смертної кари, яку невдовзі замінили засланням на о. Патмос, де написав книгу Одкровення (грецькою – Апокаліпсис) – один із найзагадковіших текстів Нового Заповіту. Після повернення в Ефес (бл. 95 р.) написав 4-й варіант Євангелія (Євангеліє від Іоанна). Затримався на землі найдовше за всіх апостолів. Євангеліє від Іоанна є «найважчим»; святі радили прочитувати його декілька разів під час якихось неймовірних життєвих скорбот, духовного спустошення.

В народі цей день називали Іваном Миколкиним, Миколкиним батьком (завтра ж бо Миколая), Іваном-Градобоєм, Іваном Головатим. А ще – Іваном-відьмарським, адже на весняного Івана чаклуни та цілителі всіх мастей збирали трави. Селяни садили огірки і гарбузи. На Поліссі казали: «Будуть гурки в градках, як корови». Ввечері палили вогнища задля доброго урожаю льону. Підмічали: якщо худоба пожадливо їсть траву, коні фиркають і хропуть – погода зіпсується.

17-ий місячний день. Сьогодні Сонце, так само як і Меркурій, входить у знак Близнюків. На порядку денному — налагодження потрібних комунікативних каналів, а також управління інформаційними потоками. До 26 травня об`єктивність оцінки інформації буде надзвичайно високою. Це допоможе реалістично владнати професійні й особисті справи. «Посланець богів» Меркурій відповідальний за всі «комунікації» в нашому організмі: за мову, тип мислення, нервові волокна, судини, тощо. Тобто, на цьому тижні максимально проявиться або ефективність, або проблемність цих фізіологічних і психічних процесів. Від нас вимагається вміння слухати і чути інших, вміння максимально чітко і ясно формулювати власні думки, і вміння швидко і якісно опрацьовувати отриману інформацію. Якщо все це незабаром принесе позитивні результати, це лише означатиме, що в нас усе в нормі з логікою, комунікабельністю і компетентністю. Для більш чіткого сприйняття інформації варто на декілька градусів знизити рівень емоційності — не дайте почуттям заволодіти розумом — «легкість в думках надзвичайна» відомо чим закінчується...

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1917 році – метафізичний 0, а найтеплішим у 2007 - +32.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024