2 червня: сьогодні Талагія-городника, уникайте гострих кутів і життєвих проблем

02 Червня 2019, 10:27
З добрим ранечком! 959
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 2 червня, неділя.

З іменинами вітайте Олександра і Олексія, а також Тимофія і Сусанну.

Шоста неділя по Великодню називається неділею про сліпого. На літургії згадується євангельська історія про те, як Христос зцілив сліпонародженого. Сліпий від народження юнак почав бачити й увірував у Христа, а зрячі фарисеї, шаленіли від злоби і заздрощів.

За народним календарем сьогодні Тимофія-городника. «На Тимофія велика надія», – казали українці, стежачи за погодою, яка мала запрогнозувати врожай овочевих культур. На Тимофія, або як його ще називали Талагія, колись у південних регіонах України дозрівали огірки. Перший зірваний огірок обов’язково закопували – для того, щоб на наступний рік уродило. Якщо ж огіркове вудення жовкло, в цьому вбачали вроки – не інакше, як хтось із сусідів кинув лихим завидющим оком. Дуже гіркі огірки були ознакою холодної зими.

Щодо прикмет, то вони такі: Якщо цього дня дуже пахнуть квітки жовтої акації, а довкола них густо в’ються комахи – на дощ і негоду. Вода потемніла в річці – перед грозою.

29-ий місячний день. Наближаємось до завершення місячного циклу. Непростий день. Загроза травм, загострення хронічних хвороб, депресій. Емоційно-психічний стан багатьох з нас буде, м’яко кажучи, не надто задовільний. Особливо ж у людей, схильних до надмірної тривожності та емоційної нестабільності. Найкраще цього дня уникати всього потенційно небезпечного, всіх гострих кутів і важких життєвих проблем. Просто жити!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1963 році – +3,9, а найтеплішим у 1921 - +33,3.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024