3 червня: вітаємо Оленок з Днем ангела

03 Червня 2019, 10:30
З добрим ранечком! 2216
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні понеділок, 3 червня.

З іменинами вітайте Костянтина і Олену, Михайла, Федора, Андрія.

Сьогодні Церква вшановує рівноапостольних царя Костянтина і матір його царицю Єлену. Саме цей римський імператор легалізував християнство, видавши Міланський едикт, що проголошував на території Римської імперії віротерпимість. Утім державною релігією нова релігія стала згодом. Стосовно Єлени, то вона відома передусім тим, що віднайшла на Голгофі Хрест, на якому розіп’яли Спасителя. Відтоді, а саме з ІV століття ми святкуємо Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього. На Святій Землі імператрицею Єленою було збудовано чимало храмів, зокрема і Храм Гробу Господня. Місто Константинополь, відоме нині як Стамбул, було названо на честь святого Костянтина.

В народі цей день називали Оленою-льоносійкою. Під цю пору земля остаточно набиралася сили, закінчувалися приморозки. Селяни висівали просо, льон та огірки. Особливо намагалися «заплодити ниву» льоном, щедрий урожай якого забезпечував родину олією і полотном. За святцем прогнозували й погоду: якою буде «льоносійка», такою видасться й осінь – сонячною або дощовою.

30 і 1-ий місячні дні, новий Місяць. Природній супутник Землі оновився в Близнюках. Час швидких і рішучих справ. Зростає інтелектуальна активність, що сприятиме всім справам, які потребують миттєвого ухвалення рішень або тих, які пов’язані з інформацією. Можна сміливо займатися фінансовими операціями, оборудками з цінними паперами, пограти на біржі. Настав сприятливий час для написання дипломних робіт, захисту дисертацій чи підготовці до екзаменів. А ще, прощаючись зі старим і вступаючи в новий місячний цикл, не забудьте подумки вибачитись і подякувати за все.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1918 році – +3, а найтеплішим у 1901 - +32,7.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024