В одній з громад Володимирщини працюватиме соціальне таксі

03 Червня 2019, 11:22
В одній з волинських громад працюватиме соціальне таксі 2196 Джерело: Фотоілюстрація
В одній з волинських громад працюватиме соціальне таксі

У Зимнівській громаді, що на Володимирщині для потреб осіб з інвалідністю запрацює соціальне таксі.

Такий автомобіль дозволить людям з особливими потребами відвідувати різноманітні заходи та брати активну участь у житті громади, адже досить часто люди на візках не мають можливості  дістатися того чи іншого місця власними зусиллями, - переконані в Зимнівській ОТГ.

Категорії осіб з інвалідністю залишаються заручниками домівки і не мають змоги вирішити свої соціальні, медичні, освітні та реабілітаційні потреби. Розв’язанням цієї проблеми є створення при секторі з питань соціального захисту населення служби з перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю та забезпечення державою спеціально-обладнаним автомобілем для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

У Зимнівській громаді переконані, що соціальне таксі, хоч і не задовольнить усіх потреб людей з інвалідністю, проте дасть можливість бути соціалізованими та інтегрованими у суспільство.

Такий автомобіль дозволить людям з особливими потребами відвідувати різноманітні заходи та брати активну участь у житті громади, адже досить часто люди на візках не мають можливості  дістатися того чи іншого місця власними зусиллями.
 Відповідно наказу Міністерства соціальної політики України «Про забезпечення спеціально обладнаним автомобілем для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю,  які мають порушення опорно-рухового апарату» служба з перевезення осіб  з інвалідністю та дітей з інвалідністю утворена при секторі з питань соціального захисту населення Зимнівської сільської ради включена в перелік служб з перевезення, які будуть забезпечені спеціально обладнаними автомобілями у порядку черговості.

Читайте також: Як виглядає одне із сіл Володимирщини на столітніх світлинах

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024