5 червня: сьогодні можна перевірити, чи виявиться ризик благородною справою

05 Червня 2019, 10:40
З добрим ранечком! 911
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні середа, 5 червня.

Іменини сьогодні святкують Єфросинія і Михайло.

Сьогодні Церква згадує святу преподобну Єфросинію, ігуменю Полоцьку, а також преподобного Михайла Галицького. Єфросинія була правнучкою в п’ятому поколінні святого рівноапостольного князя Володимира і донькою князя Полоцького Святослава Всеславича і княжни Софії. В миру вона звалася Предславою і була однією з найбільш освічених жінок своєї доби – ХІІ століття. Батьки хотіли віддати її заміж, але дівчина обрала шлях чернецтва. У зрілому віці займалася благодійністю, переписувала книги, заснувала жіночий монастир (нині це Спасо-Єфросиніївський монастир). Померла свята Єфросинія в Єрусалимі, під час паломництва до Гробу Господнього. Там і була спочатку похована, але згодом її мощі перевезли до Києво-Печерської лаври. В 1910 році мощі полоцької княжни були перенесені в білоруський Полоцьк, де покояться й нині. Але часточка мощів є і в лаврських печерах.

Єфросинія з грецької перекладається як «радість».

Прикмети на Єфросинію такі: рясно цвіте гречка – на спекотне літо; Коли листя клена починає «плакати», то через три-чотири доби збереться на дощ. Глухий грім – на тихий дощ, голосний – на зливу.

Нині 3-ій місячний день, Місяць у Раку. День потужної енергетики. Сприятливий час для чималих фізичних навантажень і розв’язання короткотермінових фінансових проблем, комунікації. День астральних битв, суперництва і протистояння. Від сьогодні на небі з’являється тонесенький серп Місяця — природній супутник Землі освітлений на 5%. Енергетика дня просто вимагає від нас мобільності, рішучості, натиску. Ідеальний день для занять спортом. Виходьте на нові рубежі, проявляйте обдуманий ризик.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1930 році – +2,4, а найтеплішим у 1910 - +30,8.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024