Базарний день: скільки коштує полуниця і «імпортні» гриби на ринку у Володимирі

05 Червня 2019, 12:25
Базарний день у Володимирі 2335
Базарний день у Володимирі

На продуктовому ринку Володимира-Волинського «зачервоніло» - з'явилась полуниця, уже не привозна, а від господарів з Володимирщини та сусідніх районів.

Район. Володимир-Волинський поцікавився, звідки везуть ягоду і не тільки, почім продають і скільки «скидають». 

За кілограм ягоди просять 50 гривень. Найдорожча коштує 55 гривень за кілограм. Ближче до обіду, якщо хтось із продавців поспішає на автобус чи потяг, можна виторгувати і за 45.

Як розповіла Марія Пилипівна, яка привезла свою ягоду з Турійського району, з кожним днем ціна на полуницю буде «падати», бо через сприятливу погоду вона швидко достигає.

«Мої сусіди мають до 50 соток засаджених цією ягодою. Вони не здають заготівельникам, а всю вивозять на базар...У Володимирі теж торгують. То як буде більше ягоди, то й ціна на неї «впаде», - пояснила пані Марія.

А ще на володимирському ринку з'явились гриби - лисички та білі. Щоправда всі вони, можна сказати, «імпортні», бо привезені з інших районів Волині. Вартує ця літня смакота чимало: білі гриби 85-90 грн. за кілограм, лисички - 45 грн. за півлітрову баночку.

Запитуємо школяра років 12, де встиг назбирати таку красу.

«Якщо купите хоча б кілограм - розкажу...Грибне місце «не здам», скажу одне - зібрані вони у сусідньому районі», - відповів хлопчина.

Інші гриби теж привезені з Турійського, Шацького та Луцького районів Волині.

Купують гриби не так активно як ягоди та все ж, хто кілограм, хто два... І вже ближче до обіду грибники їдуть додому з порожніми кошиками та відерцями.

Читайте також: Волинь посіла друге місце за площами вирощення лохини


1


1


1



1








 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024