Заборона є, про неї знають, але не дотримуються: міський голова про феєрверки у Володимирі

11 Червня 2019, 18:55
Феєрверки 1899 Джерело: Фотоілюстрація
Феєрверки

У Володимирі-Волинському не дозволено використовувати у громадських місцях і місцях масового відпочинку петарди, піротехнічні засоби та феєрверки. Відповідне розпорядження видав ще кілька років тому міський голова Петро Саганюк

Проте дане розпорядження деякі городяни відверто ігнорують. Про це йшлося на щотижневому брифінгу міського голови Петра Саганюка з місцевими медійниками.

«Заборона є, про неї знають, але більшість не дотримується...», – зазначив очільник міста.

Кілька років тому заборону за несанкціонований запуск феєрверків та салютів запровадили у багатьох містах України. У Володимирі було підготоване відповідне розпорядженні міського голови № 365-р від 23 грудня 2015 в якому йдеться про заборону «...використання у громадських місцях і місцях масового відпочинку міста петард, піротехнічних засобів та інших вибухонебезпечних пристроїв, влаштування феєрверків. Міському відділенню поліції ГУНП України у Волинській області в межах їх компетенції вживати заходів щодо порушників».

Все це робилось на виконання Указу Президента про введення в дію рішення Ради безпеки та оборони. Термін дії цього рішення поширюється на час проведення в Україні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Наразі Операція об'єднаних сил триває, а відтак вищезгадану заборону ніхто не відміняв. Проте, у Володимирі, про неї дехто взагалі забув.

Нагадаємо, мешканці вулиці Устилузької та прилеглих до неї вулиць обурювались гучним вибухам феєрверків, які чули  9 червня липня близько 23.00 в районі ресторану «Двіжок». Феєрверки запускали в небо за якихось пару метрів від АЗС.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024