18 червня: кажуть цього дня бджола вперше про зиму задумується.

18 Червня 2019, 09:30
З добрим ранечком! 819
З добрим ранечком!

Доброго дня, шановні читачі. Сьогодні 18 червня, вівторок.

Іменинники сьогодні Ігор, Костянтин, Федір, Леонід.

Колись давно Зелені свята тривали аж цілий тиждень, який називали зеленими святками. Кожен день був сповнений певними обрядодіями і мав свою назву. Серед численних обрядів відомим був «водити Тополю» (це на Полтавщині, а на Чернігівщині – «водити Вербу», на Поліссі – «водити Куста»), коли дівчата обирали з-поміж себе «Тополю» – найкрасивішу дівчину. Вона мала ходити з піднятими над головою руками. Для зручності їх прив’язували до двох палиць, прикрашали стрічками, намистом та хустинами. Обличчя, щоби не впізнати «Тополі», закривали віночками, а стан – різнокольоровими плахтами. Під супровід пісень гурт обходив односельців. Господарі, до яких заходила віншувати «Тополя», щедро віддячували дівчатам. Після цього усі йшли в поле «розбирати Тополю».

А ще сьогодні священномученика Дорофея, єпископа Тірського. Цього дня бджола вперше про зиму задумується.

Нині 15-ий місячний день. 14 і 15 дні місячного циклу — одні з найпотужніших. Їх можна назвати днями поклику. В залежності від духовного стану, кожен почує те, чого найбільше прагне його душа і мусить піти на той голос. День початку нових етапів самовдосконалення – душевних, духовних, фізичних. Саме сьогодні треба зважитись на вирішальний (хоч і неймовірно важкий) крок, який стане виходом на новий рівень розвитку. В іншому випадку існує ризик «загрузнути» в патовій ситуації надовго, а застій набагато небезпечніший і виснажливіший ніж здається. Будь-яка магічна діяльність цього дня заборонена.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1911 році – +5,9, а найтеплішим у 1918 – +33,8.

Джерело: ukrinform.ua

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024