На Володимирщині обговорили хід реформування первинної ланки медицини

21 Червня 2019, 08:45
988

Віднедавна на Володимирщині було створено комунальне підприємство «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги», основною метою діяльності якого є забезпечення організації кваліфікованої первинної лікувально-профілактичної допомоги населенню району і міста.

Як відомо, за новим фінансуванням, Національна служба здоров’я виділяє гроші лише на лікаря, в залежності від кількості підписаних ним декларацій з пацієнтами, а подальше функціонування ФАПів стає під питанням, - інформує відділ з питань внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату РДА.

Тож 19 червня голова райдержадміністрації Наталія Василець, за участі голови та заступника районної ради Романа Гука й Алли Мельник, провела робочу нараду із головним лікарем комунального підприємства Катериною Чубок та головами об’єднаних територіальних громад аби знайти вирішення тій низці питань, що пов’язані із реформуванням первинної ланки медицини на рівні громад.

Оптимальний формат мережі та варіанти надання фінансової підтримки для первинної ланки медицини керівництво району і громад шукали разом із регіональним координатором з підтримки реформи охорони здоров’я у Рівненській та Волинській областях Василем Височанським, який рекомендував затвердити програми підтримки охорони здоров’я і надавати фінансування для ФАПів.

«Зараз усім потрібно шукати компроміс: лікар сам має визначити скільки йому потрібно ФАПів на відповідній території, або вирішити, як він має лікувати людей там, де немає ФАПу. Ще одним із варіантів, для тих громад, на території яких немає амбулаторій, є їх створення на місці великих ФАПів», - зазначив Василь Іванович.

Читайте також: Медичний стартап: як Нацслужба здоров’я 9 місяців витрачала державні гроші

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39