19 округ: на Володимирщині за мандат нардепа змагатимуться сім мажоритарників

29 Червня 2019, 11:15
Вибори 1595
Вибори

Від початку виборчої кампанії і до 25 червня, коли завершився етап реєстрації, Центральна виборча комісія зареєструвала 46 кандидатів по п’яти одномандатних виборчих округах у межах Волині.

Загалом найбільша кількість осіб балотується по округах №21 та №22, де за депутатське крісло змагаються по 11 кандидатів. Найменше ж учасників передвиборної гонки в окрузі №19 – тут кандидує лише сім осіб, повідомляють у ГМ ОПОРА.

Четверо із кандидатів – чинні нардепи-мажоритарники. Також 20 кандидатів балотується шляхом самовисування, а 26 – від партій. Зауважимо, що дев’ятеро із кандидатів (включно із чинними нардепами) також балотувалися під час позачергових виборів до Верховної Ради України, які відбулися у 2014 році.

Округ №19

Загалом за мандат народного депутата в окрузі змагатимуться сім кандидатів, із яких четверо – самовисуванці, а троє кандидують від партій.

Перших кандидатів в окрузі зареєстрували 17 червня відповідно до постанови №1033. Ними стали самовисуванці Ігор Гузь та Микола Юнак.

Гузь Ігор Володимирович – народився 11 січня 1982 року, громадянин України, протягом останніх п'яти років проживає на території України, освіта вища, народний депутат України, проживає у місті Луцьк, судимість відсутня, самовисування;

Юнак Микола Петрович – народився 3 квітня 1975 року, громадянин України, протягом останніх п'яти років проживає на території України, освіта вища, голова фермерського господарства «Західний Буг Юнака Сергія Петровича», проживає у місті Володимир-Волинський, судимість відсутня, самовисування.

18 червня згідно із постановою ЦВК № 1047 у виборчому окрузі зареєстрували кандидатом у народні депутати самовисуванця Василя Згоранця.

Згоранець Василь Володимирович народився 23 березня 1971 року в селі Черемошна Воля Любомльського району Волинської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, тимчасово не працює, безпартійний, проживає в селі Зоря Володимир-Волинського району Волинської області, судимість відсутня, самовисування.

Згодом,  відповідно до постанови ЦВК №1172 від 23 червня  зареєстровано кандидаткою у депутати Ірину Конєву.

Конєва Ірина Василівна, народилася 27 квiтня 1975 року в місті Нововолинськ Волинської області, громадянка України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, головний консультант, cекретаріат Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, самовисування.

Разом з тим, згідно з постановою ЦВК №1210 від 24 червня 2019 зареєстрували першого кандидата, висунутого політичною партією. Ним став Сергій Григоренко від «Європейської Солідарності».

Григоренко Сергій Анатолійович, народився 2 сiчня 1979 року в місті Луцьку, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, консультант, ТОВ «Спецпроект-Капітал», член Політичної партії «Європейська Солідарність», проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «Європейська Солідарність».

Висуванця партії «Опозиційна платформа – За життя» Віталія Голигіна зареєстрували відповідно до постанови ЦВК №1229 від 24 червня.

Голигін Віталій Володимирович, народився 1 серпня 1954 року в селищі Хороль Приморського краю, Російська Федерація, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта професійно-технічна, пенсіонер, член Політичної партії «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ», проживає в місті Володимир-Волинський Волинської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – Політична партія «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА – ЗА ЖИТТЯ».

Згідно з постановою ЦВК від 25 червня 2019 року №1288 зареєстрували також Назара Мисковця, висунутого політичною партією «Слуга народу».

Мисковець Назар Сергійович, народився 23 грудня 1988 року в смт Олика Ківерцівського району Волинської області, громадянин України, протягом останніх п’яти років проживає на території України, освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійний, проживає в місті Луцьку, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ «СЛУГА НАРОДУ».

Зауважимо, що низка кандидатів, окрім чинних нардепів, також брали участь у попередніх позачергових виборах до Верховної Ради України, які відбулися у 2014 році, деякі з них змінили округи.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39