У Володимирі обіцяють преміювати тих, хто «виселить» ворон із парку

02 Липня 2019, 11:30
2249

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк пообіцяв преміювати того, хто віднайде спосіб, як позбавитись засилля ворон у парку, що біля історичного музею.

Про це очільник міста обмовився під час щотижневої оперативної наради та брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.

«Якщо треба, то ми знайдемо й 50 тисяч гривень премії для того, хто «виселить» цих пернатих з парку. Маємо таку гарну церкву в парку і таке невдале сусідство. Виходить, що два хори в парку «співає» – один церковний, другий воронячий. Треба з цим щось робити...»– наголосив очільник міста.

Нагадаємо, питання «виселення» зі скверу ворон порушували давно. І міська влада і громадськість. З облюбованого місця біля КМЦ їх вдалося прогнати, – там зрізали вершечки дерев. А ось біля музею, а тепер ще й біля церкви Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, ворони таборують і далі.

Вже й спеціальну «крякалку», яка мала б їх трохи відлякати, встановлювали – все марно. Ворони і далі квартируються у самісінькому центрі міста.

Ще з радянських часів у міських парках та скверах здебільшого насаджували дуб, вербу, березу, тополю. Всі ці дерева – дуже високі і через це на них селяться птахи. Звідси й проблема з воронами. За кордоном садять низькорослі та вічнозелені дерева. Ворони на них не селяться. Тому й проблем таких там не виникає.

Читайте також: У Володимирі не знають що робити з навалою ворон – вони «забомбили» історичну частину міста












Коментарі
02 Липня 2019, 17:50
Більшість місцевих знають це місце як &amp;quot;воронячий парк&amp;quot;. Особисто мені, щодня проходячи через нього, подобалось спостерігати за птахами. Ми живемо не одні у нашому маленькому місті, не слід проганяти воронів, які прямої шкоди нам не несуть. Найприкрішим є той момент, коли одразу після виття гнізд птахами, облаштували спеціальну «крякалку». Птахи там жили ще задовго до ідеї побудувати в тому місці чергову церкву!<br/>Найнебезпечніша істота на планеті - людина! Лишіть птахів у спокої!<br/>P.S.: підходяще місце для відпочинку зобразили на проекті реконструкції Площі Героїв.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024