У Володимирі провели майстер-клас для безробітних

04 Липня 2019, 15:41
1035

У Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся унікальний авторський майстер-клас від викладача ВКНЗ «Володимир-Волинський педагогічний коледж ім. А.Ю.Кримського» Тетяни Асмолкової.

Захід пройшов в рамках проекту «Територія майстерності».

Оскільки переймати навички живопису зібрався суто жіночий колектив, то й темою заняття, символічно, стали ніжні квіти – лілійники, які з’явилися на українській землі із Далекого Сходу.

Перед зануренням у неймовірний світ художнього мистецтва, пані Тетяна розповіла про різновиди інструментів та матеріалів, зокрема пензлів, фарб, полотен, ознайомила з класичними техніками виконання робіт та показала елементарні вправи для початківців.

Учасниці майстер-класу, посміхаючись, згадували шкільні уроки малювання, пильнуючи за кожним рухом майстрині та дослухаючись до кожного її слова й водночас намагаючись відтворити побачене і почуте на полотні. Спостерігаючи за тим, як дивовижно оживають квіти, помічаючи, як змінює барви картина, відчуваючи магію, яку творить фарба, виникало нестримне бажання зупинити миттєвість, аби повністю розчинитися у незвіданому світі художнього мистецтва.
Лілійники на полотні поволі вбирали у себе потаємні переживання, відтінки роздумів, заповітні мрії, підсвідомі бажання, мимоволі звільняючи від стресу, тягаря буденності та негативної енергії.

Деякий час по тому, новонароджений квітник вразив усіх калейдоскопом барв, унікальністю та красою.









 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024