Зачинені дільниці, відсутні протоколи – як на окрузі №19 готуються до виборів

15 Липня 2019, 09:35
2056

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Волині 9-12 липня вирушили на «інспекцію» ДВК, аби перевірити, чи відбулися перші засідання ДВК та чи працюють виборчі комісії.

Спостерігачі вибірково перевіряли десятки виборчих дільниць у межах кожного із округів в межах Волинської області. У результаті відвідування дільниць округу №19 було виявлено такі, де досі не розмістили табличок (вивісок) про присутність комісій у визначених приміщеннях, де ДВК не змогли надати спостерігачам протоколи для ознайомлення через їх відсутність, або які взагалі виявилися закритими, - інформує ОПОРА.

Відтак, 10 липня спостерігач ОПОРИ побував на дільниці №070201 у селі Стара Лішня Іваничівського району. Дільниця розташована у школі, тож вхід до приміщення був відкритим. Однак власне членів комісії на місці не було, ознайомитися із протоколом не вдалося.
Аналогічну картину застав спостерігач на Дільниці №070024 у селі Зимне Володимир-Волинського району, де дільниця також розміщена у приміщенні школи-ліцею. 
У селі Дарницьке Володимир-Волинського району, де ДВК №070067 розміщена у кладовій ТзОВ «П’ятидні» , теж не було нікого із членів комісії. Станом на 9 липня на приміщенні також була відсутня вивіска. 


12 липня спостерігач відвідав приміщення кількох комісій у Любомльському районі. Так, у селі Вигнанка, де у місцевому ФАПі має працювати ДВК №070633, дільниця виявилася закритою. Тож поспілкуватися із членами комісії не вдалося. На приміщенні дільниці відсутня інформаційна табличка.
Так само не вдалося нікого застати на дільниці № 070610 у селі Вербівка, де дільниця також наразі не «позначена» табличкою.
Натомість у селі Овадне Володимир-Волинського району про роботу ДВК №070046 на місцевому будинку культури інформує відповідна табличка. Однак сама дільниця виявилася закритою, тож членів комісії не місці не було.
Нагадаємо, на Волині рішеннями окружних виборчих комісій 5 липня створили 1129 дільничних виборчих комісій, які, згідно із законом, вступають у свої повноваження після прийняття присяги двома третинами членів від складу ДВК на перших засіданнях не пізніше як на третій день після їх утворення.

Читайте також: На виборчому окрузі №19 сформували дільничі комісії

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024