У Володимирі хочуть повернути ім'я славетній 51 бригаді

23 Липня 2019, 17:00
51 ОМБр 3058
51 ОМБр

Міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк заявив, що потрібно повернути ім’я розформованій 51-ій окремій механізованій бригаді. 

Про це йшлося на щотидневій оперативній нараді, – - інформує офіційний сайт міста

На думку очільника Володимира, слід прикласти всі зусилля, аби повернути ім’я і честь 51-ої бригади, яка була розформована та перейменована у 14 ОМБр. Петро Саганюк звернув увагу на важливості проведення зустрічі з військовими для детальнішого обговорення цього питання. 

«Хлопці не винні, хто винен – хай відповідає. З ким із бійців не зустрінешся – усі просять повернути ім’я 51-ій бригаді. Давайте спробуємо це зробити», – зазначив міський голова. 

Нагадаємо, що перші втрати 51 ОМБр зазнала 22 травня 2014-го року, коли терористи обстріляли блок-пост під Волновахою Донецької області. Тоді на місці загинуло 9 військових, від отриманих поранень бійці помирали в лікарнях. В цілому кількість загиблих у зіткненні між терористами і силовиками під Волновахою становила 17 осіб. Пізніше 51 бригаду відправили на «Широкий лан», а потім кинули знову в зону бойових дій. Волиняни воювали майже на всіх вогневих точках, вони першими приймали удари. В одному з боїв військові змушені були відступити і перетнули кордон з Росією, адже іншого виходу в них не було – вони просто не залишилися б в живих. Після повернення на територію України, коли бійці відмовилися отримати російське підданство, їх почала шукати військова прокуратура і вони опинилися під слідством за дезиртирство.

Лисичанськ, Савур-Могила, Іловайськ – війькові 51-ої бригади брали участь у найбільш запеклих боях війни. Проте 1 грудня 2014 року бригаду розформували, а за місцем її дислокації створено нову — 14 окрему механізовану бригаду.

Зі слів очільника міста, бійці колишньої 51 ОМБр, ветерани АТО не раз зверталися з проханням повернення ім’я бригаді, яка зазнала значних втрат у зоні проведення антитерористичної операції.

Читайте також: На Волині розкажуть, як знайти роботу ветеранам АТО

Коментарі
24 Липня 2019, 04:15
Де ти був, горе мер? Автобусики пакував чи гроші складав, коли прості люди останнє хлопцям віддавали. Коли базарники сунули до палаток що мали: тапки, чоботи, одяг!<br/>Коли старики з гробових на хлопців віддавали. А 5 років одиниці за їх згадували. Групка активістів. Що мішали меру жити. <br/>На суді горе-князь жоднім не був. Що жареним засмерділо, схопитися рішив за останнє? ??? Щезни нечисть!
07 Серпня 2019, 20:47
А що робити хлопцям та дівчатам з 14 бригади?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024