Мешканцям Зарічанської громади розповіли про торгівлю людьми, нелегальну трудову міграцію

30 Липня 2019, 11:00
965

Володимир-Волинська міськрайонна філія Волинського обласного центру зайнятості спільно з представником управління соціального захисту населення Володимир-Волинської районної державної адміністрації Світланою Котелюк, на території Зарічанської ОТГ, організували семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці».

Учасників заходу ознайомили з основами законодавства України у сфері працевлаштування за кордоном, наслідками зовнішньої нелегальної трудової міграції, перевагами легального працевлаштування, правовим захистом громадян, які перебувають за кордоном. Присутні отримали консультації про те, як не стати жертвою злочинів у сфері торгівлі людьми.

Представник органу соціального забезпечення ознайомила присутніх з можливістю отримання статусу постраждалого від торгівлі людьми, отриманню допомоги від Міжнародної організації з міграції.
Для ефективної подачі теми використовувалися буклети, література відповідного змісту та продемонстровано фільм.

Нагадаємо, 30 липня міжнародною спільнотою відзначається Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми . Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з найдавнішим негативним феноменом – торгівлею людьми. Адже, ця проблема не втрачає актуальності для жодної країни світу, включаючи Україну. А враховуючи те, що фактор міграції в нашому прикордонному регіоні значний, важливо знати основні аспекти та дотримуватись певних правил , щоб не стати жертвою даного злочину.

В рамках всеукраїнської інформаційної кампанії Державною службою зайнятості для безробітних та зайнятого населення організовуються різноманітні інформаційно-консультаційні заходи, виїзні заходи, зустрічі з роботодавцями. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024