Поліція просить мисливців бути обережними під час полювання на пернатих

06 Серпня 2019, 10:00
959 Джерело: фото ілюстративне

На Волині стартував сезон полювання на пернату дичину. Дні полювання –  субота та неділя.

Як не прикро, упродовж мисливського сезону реєструються випадки порушень правил полювання, перевезення і використання вогнепальної зброї, що нерідко призводить до поранень та загибелі людей. Так, у минулому році на Волині зареєстрована одна надзвичайна подія, пов’язана із неналежним поводженням із мисливською зброєю, у результаті якої загинув чоловік, – інформують у секторі комунікації поліції Волинської області.

Читайте також: Повідомили, коли можна полювати на пернату дичину

Право полювати мисливцю дає наявність комплекту документів, до якого входять: посвідчення мисливця; дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю; щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень Правил полювання; відстрільна картка; у разі використання під час полювання собак мисливських порід чи інших ловчих звірів і птахів, на них потрібно мати відповідний паспорт.

За відсутності тих чи інших дозвільних документів передбачена відповідальність. Зокрема, за відсутності дозвільних документів на зброю, відповідно до статті 263 Кримінального кодексу України, передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Слід пам’ятати, що при поводженні зі зброєю забороняється:

– направляти зброю на людину або домашніх тварин;

– передавати її в інші руки, попередньо не оглянувши і не розрядивши;

– стріляти без необхідності.

Категорично забороняється полювати у темну пору доби та перед полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої! Особи у нетверезому стані до полювання не допускаються.

Керівники полювання, єгері, начальники команд, які допустили проведення мисливства без відповідного інструктажу і дозволили участь у полюванні особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому Законом порядку.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39