На Володимирщині хочуть об’єднати зусилля для боротьби з раком

14 Серпня 2019, 16:21
1231

Днями відбулася зустріч представників Володимир-Волинської міської ради та керівників об'єднаних територіальних гомад Володимирщини.

Під час робочої зустрічі присутні обговорили можливість реалізації спільного проєкту «Партнерство громад для створення комплексу профілактично-діагностичних заходів по ранньому виявленню онкологічних захворювань жителів Володимир-Волинського субрегіону», – інформує офіційний сайт міста.

Одна з головних причин тенденції зниження рівня смертності від онкозахворювань полягає в активному розвитку ранньої діагностики. Про це повідомила заступник головного лікаря Володимир-Волинського ТМО Наталія Філімонюк.

Керівники ОТГ та міста вирішили зробити важливий крок для того, аби мешканці мали можливість отримати інформацію та своєчасно діагностувати хворобу. Оскільки у Володимир-Волинському територіальному медичному об’єднанні обслуговують жителів міста та Зарічанської, Зимнівської, Оваднівської, Устилузької та Війницької громад, в органах місцевого самоврядування планують створити на його базі діагностичний центр.

Відтак, громади та місто вирішили об’єднати зусилля й ресурси задля досягнення мети – збільшити кількість виявлених онкохворих серед жителів Володимир-Волинського субрегіону до 25%, а тим самим зменшити рівень смертності онкохворих до 2023 року до 10% шляхом проведення на базі Володимир-Волинського територіально медичного об’єднання широкої інформаційної політики щодо профілактики онкологічних захворювань та здійснення ранньої діагностики.

У планах партнерів забезпечити у Володимирі-Волинському та ОТГ проведення інформаційної політики про важливість здійснення профілактики онкологічних захворювань, доукомплектування на базі Володимир-Волинського територіального медичного об’єднання матеріально-технічної бази (придбання мамографу, УЗД-апарату з еластографією, автоматичного біохімічного аналізатора).

Орієнтовна вартість проєкту – більше 7 мільйонів гривень, з яких 20 відсотків це кошти співфінансування громад і міста, а 80 – кошти грантодавця. 

Читайте також: Володимирчани мають можливість взяти участь у проекті створення сімейних молочних ферм

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024