Що треба знати володимирчанам про «Відповідальне батьківство»

17 Серпня 2019, 13:00
Що треба знати володимирчанам про кампанію Мін'юсту «Відповідальне батьківство» 1467
Що треба знати володимирчанам про кампанію Мін'юсту «Відповідальне батьківство»

У березні цього року розпочалася Всеукраїнська правопросвітницька кампанія «Відповідальне батьківство», яка має на меті захист дітей.

Саме з її допомогою діти зможуть стати більш соціально захищеними, а батьки повною мірою виконувати свої обов’язки. Про це повідомляє прес-служба юстиції Волині.

Так, у рамках кампанії Мін’юст впроваджує другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває, який значно посилює відповідальність для неплатників аліментів. А також «Відповідальне батьківство» дало старт кампанії Міністерства соцполітики #МуніципальнаНяня, яка передбачає відшкодування витрат на няню для дитини віком до 3 років, та новації, що спрямована на розвиток інституту відповідального батьківства — податкової знижки.

У сьогоднішньому роз’ясненні ми детальніше зупинимося на запровадженні ініціативи податкової пільги — суми, на яку дозволяється зменшити розмір сплаченого особою податку на доходи фізичних осіб у зв’язку з оплатою нею послуг навчання (орієнтовно податкова знижка складатиме 18% від фактично сплаченої суми).

Ця урядова підтримка дає можливість батькам, які дбають про розвиток своєї дитини, отримати знижку на оплату навчання свого чада у дитячих садках, гуртках, секціях, школах, профтехучилищах, коледжах та закладах вищої освіти. Новація покликана заохотити батьків сумлінніше ставитися до своїх обов’язків, щоб діти мали змогу мати пізнавальне дозвілля та якісне навчання.

Читайте також: 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024