Підприємиця з Володимира – про шлях до улюбленої роботи

21 Серпня 2019, 15:48
2905

Володимирчанка Віра Ващук – одна з тих, хто почала власну справу після того, як отримала одноразову допомогу по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю.

Нині ж вона успішна масажистка з постійними й новими клієнтами, яка порадить, як відкоригувати фігуру, допоможе зменшити м’язевий біль та розслабитися. Та до цього вона прийшла випадково. Якось подруга попросила помасажувати шию й дуже здивувалася, що біль минув. На цьому коліжанка зналася добре – тривалий час працювала у цій сфері, тож почала наполягати, аби дівчина полишила роботу продавця.

Прислухавшись до порад і власних відчуттів, усе зваживши, пані Віра закінчила відповідні курси. Навчання, три роки роботи найманим працівником у кабінеті масажу «Релакс» стали основою для відкриття власної справи. Фінансову допомогу й знання з ведення підприємницької діяльності Віра Ващук отримала за допомогою Володимир-Волинська міськрайонна філія Волинського центру зайнятості. Як пригадує героїня: «Разом зі мною навчалися люди, які планували займатися різними видами діяльності. Аби розпочати свій бізнес, склала до купи гроші, отримані від служби, й свої заощадження».

Із травня 2018 року пані Віра зареєструвалась як фізична особа-підприємець. Орендувала кімнату у готелі «Волинь», де й облаштувала масажний кабінет. Завдяки навчанню сама веде бухгалтерію, робить облік витрат і звіти. Найбільші, зазначає, – це затрати на продукцію, бо користується різною косметикою, робить не тільки масажі, а й обгортання. А професійні засоби не можуть бути дешевими.

Нині, аби втриматися на високому рівні, потрібно багато працювати над собою. А це різні курси з підвищення кваліфікації, яким пані Віра приділяє велику увагу. «Звичайно, для цього потрібно їхати у міста-мільйонники і самому платити за навчання, але це інвестиції у власний розвиток», – резюмує героїня.

Ті, хто відчули на собі лікувальну дію рук пані Віри, приходять до її кабінету не лише, коли заболить спина й докучає остеохондроз, а й за корекцією фігури. І це не тільки жінки, а й чоловіки.

Працює пані Віра і з малюками, яким рекомендований масаж при гіпо- і гіпертонусах, кривошиї (крім складних випадків, де потрібно втручання лікарів).

Сьогодні масажист – добре оплачувана професія. Так порада подруги, курси підприємців-початківців, одноразова виплата допомоги по безробіттю для зайняття підприємницькою діяльністю допомогли Вірі Ващук реалізуватися та стати успішною.

«У своїй роботі користуюся головним правилом: не нашкодь» – резюмує пані Віра.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024