У Володимирі назвали, хто найбільше боргує земельного податку

22 Серпня 2019, 16:00
1250

Про надходження до міського бюджету, його перевиконання та сплату податків говорили на черговому засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради.

На засіданні, яке відбулося 22 серпня, розглянули 26 питань порядку денного, – інформує офіційний сайт міста.

Про підсумки виконання бюджету міста за 1-ше півріччя 2019-го року доповідала начальник фінансового управління виконавчого комітету Тетяна Шиберин.

З її слів, до міського бюджету надійшло майже 225 мільйонів гривень, з них до загального фонду – 212,8 мільйонів гривень, до спеціального – 12,1 мільйонів.

Найбільше перевиконання планових призначень відмічено зокрема по ПДФО (понад план отримано 7,3 мільйонів гривень), по єдиному податку (+ 1,3 мільйонів гривень за рахунок збільшення обсягів реалізації по юридичних особах та загальної кількості платників податку загалом).

Крім цього, до бюджету надійшло майже 1 мільйон гривень плати за розміщення тимчасово вільних коштів міського бюджету на депозитному рахунку. Станом на 1 липня 2019 року на депозиті в АТ «Укргазбанк» знаходилось понад 12 мільйонів гривень тимчасово вільних бюджетних коштів. 

Джерелом додаткових надходжень до міського бюджету є постійна робота зі скорочення та не утворення нової податкової заборгованості. Заборгованість по платежах до загального фонду бюджету міста станом на 1 липня 2019 р. без боргів банкрутів становить понад 5 мільйонів гривень, що у порівнянні з початком року зросла на 19%, або на 804 тисяч гривень в основному за рахунок заборгованості по земельному податку.

Найбільшим боржником по цьому податку та й в цілому до міського бюджету є Володимир-Волинський квартирно-експлутаційний відділ (1,3 мільйона гривень). Цей борг в цілому охоплений судовим процесом. Фінансовим управлінням спільно з відділом майнових і земельних ресурсів постійно надсилаються листи до установи та головного управління з вимогою сплати боргу та нераціонального використання земель Міністерства оборони.

Було озвучено, що постійна спільна робота ОДПІ та структурних підрозділів виконавчого комітету зі скорочення податкової заборгованості та не утворення нової, проведення заходів щодо збільшення надходжень до міського бюджету та нарощування власної доходної бази забезпечила в І півріччі 2019-го року виконання планових та понадпланових показників загального фонду бюджету міста. У Володимирі-Волинському вживаються заходи щодо погашення і недопущення утворення нової заборгованості зі сплати податків, зборів та інших платежів до бюджету міста.

Читайте також: У Володимирі будуть слідкувати, хто руйнує дороги в місті

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024