Активісти та журналісти шукали, хто «засмородив» Володимирщину

27 Серпня 2019, 15:07
2344

Мешканці Володимирщини все частіше скаржаться на сморід, який періодично огортає місто та прилеглі населені пункти.

Ситуація погіршилася на минулих віхідних. Через сморід люди намагалися не виходити з домівок і закривали вікна, – інформує БУГ.

«Питання смороду в місті набуло широкого резонансу серед населення. Оскільки в Україні, і місті зокрема, відсутня Державна екологічна інспекція (точніше, по вуха в корупції), то потрібно діяти власними силами», – написав активіст Тарас Сватко і запропонував підняти питання у стінах міської ради.

26 серпня джерело смороду на Володимирщині шукала група активістів.

Як розповідають, йшли «по запаху». На «слід» натрапили на дорозі з Володимира-Волинського до Нововолинська, неподалік Новосілок (Зарічанська ОТГ). Говорять, там стояв неприємний запах. На поле нещодавно вивезли повно гноївки.







Руслан Ничипор, власник свинокомплексу, який розташований неподалік кладовища «Федорівське», розповів, що фермери «б’ються за його гноївку», оскільки добрива на поля усім потрібні. Тому нікуди її не вивозив і потреби в цьому немає.

Представника ЗМІ впустили на сам свинокомплекс, до вигрібної ями. Смороду там немає.

Як розповів Руслан Ничипор, в суботу та неділю гноївку зі свинарників ніхто не вивозив, оскільки був вихідний день. А так її вивозять кожного дня і сморід від цього у місті не стоїть.






Коментар від імені Володимир-Волинської птахофабрики і бренду «Епікур» розмістила у соцмережі PR-менеджер Дарія Поддубецька.

«Ситуація, яка розвивається цими вихідними у місті, має бути вирішена. Ми всі теж відчули неприємний запах, хоча давайте відверто – сморід у місті! Мій вихідний був скасований, бо вирішили провести перевірку… В результаті нашої перевірки дійсно було виявлена неприємна знахідка… Хтось злив фекалії від життєдіяльності свиней в лісі, поблизу полів фільтрації…. Це кричущий випадок, за який мають відповідати особи, які це вчинили. Що далі? Поки активісти будуть збиратися біля мр, ми викличемо поліцію, щоб зафіксували факт зливу нечистот в лісі» , – йдеться у дописі. 

Дійсно біля полів фільтрації, неподалік об’їзної дороги з Устилуга до Ковеля, поблизу озера лісного стоїть неприємний запах. Про них місцеві ЗМІ писали неодноразово.

Читайте також: «Остограмити», а потім позбирати – що пропонують володимирчани, аби «виселити» птахів з парку








 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024